8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Şantiyeye araç takviyesi

Mersin İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Silifke şantiyesine, 5 adet kamyon ve 1 adet traktör alındı.

Silifke şantiyesi çalışanlarının hazırladığı sade bir programla alınan araçlar için kurban kesilerek dua okundu. Şantiyede yapılan törene; Kaymakam Ahmet Beyoğlu, Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu, Atakent Belediye Başkanı Osman Ünal, Narlıkuyu Belediye Başkanı Ali Okur, İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Ali Kasapoğlu, Bayram Demirel, Kazım Kökten ve Hasan Gök, Silifke Muhtarlar Derneği Başkanı Remzi Kır, İl Özel İdaresi Müdürü Erkan Arıcı ve köy muhtarları katıldı.

36 işçisi bulunan Silifke şantiyesinde 2 adet dozer, 4 adet greyder, 1 adet yükleyici, 1 adet kompresör, 1 adet küçük yama silindiri, 1 adet pikap, 1 adet arazöz, 6 adet kamyon, 1 adet kaynak arabası, 1 adet servis aracı ve 1 adet traktör bulunduğu bildirilirken, Mersin bölgesinde en fazla filoya Tarsus'tan sonra Silifke'nin sahip olduğu belirtildi.
İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Silifke şantiyesinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakam Ahmet Beyoğlu, "Silifke köy yolları envanteri toplamı 716 kilometredir. Asfalt yol 348 kilometre, stabilize yol 28 kilometre, tesviyeli yol 5 kilometre ve greyderli bakım 716 kilometredir" dedi.

Yeni alınan araçlarla Silifke şantiyesinin daha güçlü olduğunu ve çalışmaların bundan sonra da aralıksız devam edeceğini belirten Beyoğlu, "Şantiyemiz 9 ay içerisinde 12 kilometre stabilize yol, 2 kilometre tesviye yol, 634 kilometre greyderli bakım, 139 kilometre asfalt yaması, 25 kilometre stabilize malzemeli bakım, 20 kilometre onarım, 18 kilometre ikinci kat asfalt yapıp bin 58 adet köylere büz yerleştirip 457 adet köylere baskı yerleştirmişlerdir. Az sayıda eleman ile çok iş yapan bu şantiyemiz, çalışmaları ile geçen yılın il birincisi olmuştur. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Silifkemize hayırlı uğurlu olusun" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 16:44:34
Güncelleme :12 Eylül 2007 Çarşamba 16:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?