5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şap aşısı uygulaması sürüyor

Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'ye bağlı köy ve beldelerde bulunan toplam bin 648 büyükbaş hayvana 'şap aşısı' yapıldığı bildirildi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de da sağlıklı bir hayvan politikası izlenebilmesi noktasında başlatılan çalışmalar devam ediyor.

 Mezitli Kaymakamlığı ile İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında ilkbahar döneminde bölgede bulunan 16 köy ve beldedeki toplam bin 648 büyükbaş hayvana 'şap aşısı' yapıldığı açıklandı. Söz konusu aşılamanın yanında ekiplerin ev ev gezerek, bölgede yaşayanlara hayvan sağlığı ve hayvan bakımı konusunda bilgi verdiği kaydedildi.

Yürütülen çalışmaları değerlendiren Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, 2009 yılı sonbahar şap aşılama dönemi kapsayan kampanyasının Eylül ve Ekim aylarında gerçekleştirileceğini hatırlatarak, söz konusu dönemde sığır cinsi hayvanlarla birlikte koyunlara da şap aşısı uygulanacağını söyledi.

Kıcıroğlu, ayrıca 6 aydan küçükbaş hayvanlara kulak küpesi takılacağını ve Tarım Bakanlığı Hayvan Kayıt Sistemi'ne kayıtları yapılacağını vurguladı. Kaymakam Kıcıroğlu, hayvanlarını aşılatmayanlar hayvancılık desteklemelerinden faydalanamayacağını ve aynı zamanda 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu'nun 51. maddesine göre idari para cezası uygulanacağı uyarısında bulunarak, havyan sahiplerinin gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 16:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?