30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Sarı'dan 'ceza' uyarısı

SARI'DAN 'CEZA' UYARISI

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Sarı, trafik kurallarına uyulması çağrısında bulunarak, “Evimizin ve çocuklarımızın rızkını, ceza olarak ödemeyelim” dedi.

Mersin'de geride kalan 2010 yılında İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce ortaya konulan çalışmalara bağlı olarak toplam 264 bin 796 aracın kontrol edildiği hatırlatan Sarı, yapılan denetimler sonucunda da 91 bin 257 sürücüye yaklaşık 10 milyon TL'lik ceza yazıldığına dikkat çekti. Araç sürücülerini trafik kurallarına uyma çağrısında bulunan Sarı, yetersiz yollara rağmen her gün binlerce aracın trafiğe çıktığını ve bu nedenle otomobil sürücülerinin olağanüstü bir dikkat göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Veysel Sarı, “Kazaları araçlar değil, onu kullanan dikkatsiz veya tedbirsiz sürücüleri yapar. Tüm dünyada otomobil sektörünün gelişme göstermesiyle birlikte trafikte kurallarına uyulması konusu daha da önem kazandı. Bu nedenle hangi yolda olursanız olun, mutlaka denetleneceğinizi ve bu denetimle birlikte ceza alabileceğinizi varsayarak, kuralların ön gördüğü titizlik içinde olmanız; öncelikle can güvenliğimizi sağlayacak, sonrasında da evimizin ve çocuklarımızın rızkının cebimizde kalmasını sağlayacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2011 Cuma 12:17:01
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 13:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kamil Sarı IP: 78.187.108.xxx Tarih : 24.01.2011 08:23:18

Önce şu seni yücelten şu MES-KOP  minübüslerine tedbili kıyafet binde bak nasıl kurallara uyuyorlar..Ağızda sıgara..Sol şerit babalarının malı..Yarış serbest.. Radarın yeri haber edilmiş..Sürat serbest..Bir daha binmeye tövbe edersin. Gerisini boş ver..Biz diğer sürücüler kurallara uyarız..