2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Sarıgül, Baykal'a meydan okudu

CHP yönetiminin yolsuzlukla suçladığı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mersin mitinginde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a çattı.

Mersin Metrolopol Miting Alanı’nda düzenlediği ‘Uyuyan Dev Uyanıyor’ mitingindeki konuşmasında Sarıgül, ’’Korkunun ecele faydası yok sayın Baykal, ya herro ya merro’’ dedi.

CHP’den 17, bir de bağımsız milletvekilinin katıldığı mitingde, vekiller seçim otobüsü üzerinden tek tek partililere anons edildi.

Kalabalık bir partili gruba seslenen Sarıgül, konuşmasının başında işsizlik ve ekonomik sıkıntılar gibi konularda hükümete eleştiriler yöneltti.

Hakkındaki iddiaların, kendisinin başlattığı girişimden rahatsız olanlar tarafından gündeme getirildiğini belirten Mustafa Sarıgül, "Atatürk’ün kurduğu CHP, sultanların partisi olmayacaktır" dedi.

"Ağır toplar beni yolumdan döndüremez"

Sarıgül, kalabalığın ’Baykal istifa’ sloganları karşısında ’’şimdi sayın Baykal’a bir şey söylemeyin. Onun da vakti saati var. Şimdi burada ajanları vardır, gider sizi şikayet ederler, sonra da ihraç edilirsiniz’’ diye konuştu.

’’Sayın Baykal’ın çevresine toplanmış ağır topları beni yolumdan döndüremeyecek. Biz tüm engelleri elbirliğiyle aşacağız. Ortaya bir sandık koyalım halk Baykal mı diyor, Sarıgül mü? Halk kimi tercih ederse ona da saygı duyalım’’ diyen Sarıgül, “korkunun ecele faydası yok sayın Baykal, ya herro ya merro’’ dedi.

Kendisiyle ilgili iddialara da değinen Sarıgül, bunların bir başka yerden gelmiş olmasını tercih edeceğini söyledi.

2 bin kişi karşıladı

Mitinge, milletvekilleri Ersoy Bulut, Hüseyin Özcan, Dr. Zübeyir Amber, Muharrem Toprak, Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Ahmet Güryüz Ketenci, Mehmet Tomanbay, Hasan Aydın, Vedat Melik, Turan Tüysüz, Sefa Sirmen, Muharrem Eskiyapan, Nejat Gencan, İsmail Değerli, Feridun Ayvazoğlu, Mehmet Kesimoğlu, Erdoğan Kaplan, Muharrem Doğan ve Nuri Saygun katıldı.

Sarıgül’ü Adana Havalimanı’nda CHP ve Türk bayrağı taşıyan yaklaşık 2 bin kişi karşıladı. Mitingde, Sarıgül’ün eşi Aylin Sarıgül’ün yakasına CHP amblemli kokart takması dikkat çekti.
mersin
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 18:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?