4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Sarık takıp cübbe giydi!

SARIK TAKIP CÜBBE GİYEREK ÇEVRE İÇİN 'FATİHA' OKUDU

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, başına sarık takıp cübbe giyerek çevre için rahmet diledi.

ÇETKODER Genel Merkez hizmet binasında tek kişilik bir eylem yapan ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, çevre kirliliğine dikkat çekmek için önce başına sarık, üzerine de cübbe giydi, ardından da yaptığı açıklamayla insanları çevreye karşı duyarlı olmaya çağırdı. Göktaş, küresel ısınmaya bağlı olarak doğadaki dengelerin değiştiğini, bununla birlikte doğanın kirlenerek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını anlattı.

Belirli gün ve haftalarda dernek olarak ağaç diktiklerini ve kamuoyuna da ağaç dikmeleri konusunda çağrıda bulunduklarını hatırlatan Göktaş, bunun yanında çevrenin ve doğanın kıymetinin bilinmesi ve doğaya sahip çıkılması adına insanları bilinçlendirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Dernek olarak sadece kendi imkanlarıyla bugüne kadar Türkiye genelinde 2.5 milyon adet çam fidesini toprakla buluşturduklarını belirten Göktaş, bunu yanında çevreye karşı her zaman duyarlı oldukları gibi çevre kirliliğinin

önlenmesi adına da oldukça önemli çalışmalar ortaya koyduklarını söyledi.

Göktaş, "Acımasızca, hunharca, haince yok edilen ve katledilen çevremiz için bugün imam sarığı ve cübbe giyerek huzurunuza öyle çıktım. Çünkü yapacak başka bir şey kalmadı. Bu kadar duyarsız ve umarsız bir toplum olduk. Çevre ve doğa yaşamın ta kendisi. Yaşamı yok ediyoruz. Tarım arazilerini, yeşil alanları, sulak arazileri, su kaynaklarını ve doğada yaşayan canlıları yok ederken, kendi yaşamımızı yok ediyoruz. Bu kıtlık, bu yokluk, bu açlığın, tahammülsüzlük ve hoşgörüsüzlüğün altında yatan ana sebep de

budur. Ellerimizi semaya açıyoruz ve Yüce Allah'a sığınıp bizi affetmesini, bağışlamasını istiyoruz" dedi. Göktaş, açıklamasının ardından ellerini açıp çevre için rahmet diledikten sonra da 'Fatiha' okuyup eylemini sonlandırdı.

SARIK TAKIP CÜBBE GİYEREK ÇEVRE İÇİN 'FATİHA' OKUDU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2010 Cumartesi 12:59:03
Güncelleme :6 Haziran 2010 Pazar 00:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?