5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Satılık belediye!

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Özel Bahşiş Belediyesi borçlarından dolayı satılığa çıkarıldı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde MHP'den Belediye Başkanı seçilen Mustafa Sarı, kendisinden önce görev yapan AK Parti'li belediyenin yaptığı borçları afiş yaparak belediye binasına astı.

"Bu belediye borçlarından dolayı satılıktır" pankartını da belediye binasına asan Başkan Sarı, "Belediyenin borcu 1.6 trilyon. Ben bir 5 yıl belediyenin bütün gelirlerini gerek İller Bankası'ndan, gerekse diğer kazançlarından tamamını borca yatırsak, hiç maaş da ödemezsek yine borç bitmeyecek. Onun için bu belediye satılıktır pankartını belediyeye astık" dedi.

SSK'ya 5 yıl içerisinde hiç ödememe yapılmadığını, emekli sandığına hiç ödeme yapılmadığını, vergilerin ödenmediğini belirten Sarı, "Bizim oturduğumuz yerde geçmiş dönemde iktidar partisi vardı. Ve iktidar partisinin konumunda bu borç sisteminin içinde faiz konmaz. Artı borcun üzerine çeşitli dosyalara ekstradan olabildiğince yüklerler, verirler ki işte hizmet yapsınlar bizimde performansımız gözüksün diye. Ayrıca parada gönderirler. Muhalefette olunca icra koyarlar. Yapacağınız bir şey de olmaz. İktidarda olmanın nimetleri ülkemizde etik olmamasına rağmen böyle işliyor. Hesaplarına hiçbir zaman faiz konmaz. Ekstradan dosyalarına da faizde konur" dedi.

Özel Bahşiş Beldesinde 3 mahalle, 550 hane bulunuyor
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 12:46:42
Güncelleme :6 Temmuz 2009 Pazartesi 12:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?