3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Satranç Olimpiyatları başladı

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları başladı. Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen olimpiyatlara 18 ülkeden toplam 122 sporcu katılıyor.

Türkiye Satranç Federasyonu ile Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunu üstlendiği etkinliğin açılışı kapsamında Macit Özcan Spor Kompleksi'nde bir kokteyl düzenlendi.

Kokteyle; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, "Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları"nın 2001 yılından bu yana; İstanbul, Denizli ve Ağrı'da düzenlendiğinin bilgisini vererek, söz konusu organizasyonun bu yıl Mersin'de ilk defa gerçekleştirileceğini kaydetti.

Yazıcı, 10 gün sürecek olan olimpiyatlarda Arnavutluk, Avustralya, Bosna-Hersek, Ermenistan, Filipinler, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, İngiltere, İsviçre, Kenya, Özbekistan, Rusya, Slovakya, Sri Lanka, Suriye ve Türkiye'den toplam 122 sporcunun şampiyonluk için yarışacağını dile getirdi.

Uluslararası arenada düzenlenen sportif etkinliklere önem verdiklerini kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, "Böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Bu tür etkinliklerin Mersin'in tanıtımına önemli katkılar sunduğuna inanıyoruz. Mersin'in gerek kültür-sanat gerekse de sportif etkinliklere müsait bir yapısı var. Biz de bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

Turnuvaya katılan sporcuların konaklama giderlerinin belediye tarafından karşılandığına dikkat çeken Macit Özcan, etkinliğin amacına ulaşabilmesi için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını ve sporcuları da en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirtti. Özcan, Mersin'in satrançta oldukça önemli bir yere sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, düzenlenen gecede bir gösteri sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?