2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Satranç Olimpiyatları sona erdi

Mersin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Dünya 16 Yaşaltı Satranç Olimpiyatları' sona erdi. Hindistan'ın şampiyonluğunu ilan ettiği oyunlarda, 7 takımla mücadele eden Türkiye dereceye giremedi.

Uluslararası Satranç Federasyonu, Türkiye Satranç Federasyonu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa organize edilen olimpiyatlar 9 günlük bir maratonun ardından tamamlandı. 18 ülkeden 26 takım ve toplam 125 sporcunun katıldığı etkinlik, Mersin Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Kompleksi'nde yapıldı.

İlk tur elemelerinin ardından madalya için Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Hindistan, Filipinler, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistanlı sporcular, birbirine üstünlük sağlayabilmek için kıyasıya bir mücadele ortaya koydu. Oyunların sonunda da Hindistan şampiyonluğunu ilan ederken, Rusya ikinciliği Hindistan da üçüncülüğü elde etti. Türkiye ise dereceye giremedi.

Kapanış töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, uluslararası düzeyde gerçekleştirilen ve oldukça önemli olan bir organizasyondan Mersin'in alnının akıyla çıktığına dikkat çekti. Yazıcı, Mersin'i satrancın başkenti olarak gördüklerini ifade ederek, gerçekleştirilen olimpiyatların büyük bir çekişmenin yanında dostlukların da en güzel örneklerine tanıklık yaptığını dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erol Ertan ise, Mersin'in her zaman için kültür, sanat ve spor kenti olduğunun altını çizerek, "Mersinliler spora, sanata ve kültüre özel önem veriyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak, bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bize bu şansı verdiği için Türkiye Satranç Federasyonu ve Uluslararası Satranç Federasyonu yetkililerine teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri, Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı ile Uluslararası Satranç Federasyonu Onursal Başkanı Florencio Campomannes, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın tarafından takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 13:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?