3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Satranç Olimpiyatları yarın başlıyor

Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları yarın Mersin'de başlayacak. Olimpiyatlara 25 ülkeden yaklaşık 175 sporcu katılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Kompleksi'nde yarın akşam gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak olan Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları'na Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Ermenistan, Filipinler, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, İngiltere, İran, İsviçre, Kenya, Kosta Rika, Özbekistan, Rusya, Slovakya, Sri Lanka, Suriye, Türkmenistan, Ukrayna, Yunanistan ve Türkiye'den yaklaşık 175 sporcu katılacak. Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, her yıl farklı bir ülkenin ev sahipliği yaptığı Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları'nın daha önce 7 kez Türkiye'de düzenlendiğini ve böylesine büyük bir organizasyona Mersin'in ilk kez kapılarını açacağını dile getirdi.

Yazıcı, söz konusu etkinlikte Türkiye'nin bugüne kadar ilk 7'de dahi derece elde edemediğini, ancak bu yıl oldukça umutlu olduklarını ifada ederek, "Bu yıl Mersin'de gerçekleştirilecek olan olimpiyatlarda bronz madalya almazsak, kendimizi başarısız sayacağız. Yani oturup; 'Niye olmadı?' diye düşüneceğiz. Olimpiyatlara satrançta dünyanın önde gelen ülkeleri olimpiyatlara katılacak. Ama bizim için kimin katılacağı önemli değil. Biz bu işi başaracağız ve madalya alacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 15:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?