3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Satranç Şampiyonası başladı

Türkiye Satranç Federasyonu Erdemli Temsilciliği ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün birlikte organize ettiği “Yaş Grupları Satranç Şampiyonası”, Erdemli Spor Salonu'nda başladı.

2 gün sürecek şampiyonayı başlatan Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, zeka oyunu olan satranca ülke genelinde olduğu gibi Erdemli’de de gençlerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, satrancı bu nedenle önemsediklerini söyledi.

Gençlerin bilgi, görgü ve zekalarının geliştirilmesinin yanında, kültürlerinin artması için çaba harcadıklarını belirten Demirhan, "Türk gençliğini her konuda donanımlı yetiştirmek en büyük arzumuzdur. Bizim çabalarımıza çocuklarıyla birlikte katılan ve organizasyona katkı sunan velilere teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Erdemli Temsilcisi Aydın Yavuz da, satranç sporunun ilçede her geçen gün geliştiğini ifade etti. Yavuz, ilköğretim ve lise kategorilerinde toplam 220 sporcunun katıldığı yarışmanın yoğun ilgiden dolayı 2 gün süreceğini, şampiyonada 6 hakemin görev aldığını kaydetti.

Şampiyonada her kategoride ve yaş grubunda ilk 3 dereceye giren sporculara çeşitli hediye ve madalya verileceğini dile getiren Aydın, “Maç sonuçları Türkiye Satranç Federasyonu'na gönderilecektir. Sporcular tarafından alınan sonuçlar UKD (Ulusal Kuvvet Derecesi) hesaplamasında kullanılacaktır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 15:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?