2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Satranç turnuvası sona erdi

Tarsus ilçesinde belediye ve Zeka Satranç Kulübü işbirliğiyle, Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kurtuluş Satranç Turnuvası" sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini törenle aldı.

Turnuva 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 12 yaş ve altı, açık turnuva kategorisi olmak üzere 4 kategoride 160 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediye Tesisleri Meclis Salonunda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen satranç turnuvasına ilginin fazla olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Başkan Kocamaz'a satranç sporuna verdiği destekten dolayı plaket sunan Türkiye Satranç Federasyonu Mersi İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, Tarsus Belediye Spor Kulübü'ne satranç branşının eklenmesini ve Süper Lig'de yer almasını arzu ettiklerini söyledi. Ercan, "Turnuvaya yoğun ilgi olmasına rağmen 160 sporcu ile sınırlandırılmıştır. Bu yılki turnuvamıza 2444 ELO puanlı uluslararası usta IM Meilis Annaberdiyev'in katılması turnuvamızı renklendirmiştir. Çünkü bir çok uluslararası usta bu tip turnuvalara ücret karşılığında katılmaktadır. Sonuçlar Türkiye Satranç Federasyonunca kabul edilen swiss menager programıyla değerlendirilip, İsviçre eşitlik bozma sistemi ve fide satranç kuralları çerçevesinde değerlendirilmiştir" dedi.

Turnuvada Açık Kategori'de Meilis Annaberdiyev 1., Sarper Serin 2., Tugay Tolga Benk 3., Alper Ahmet Güven 4., Mithat Akbaba 5., 12 yaş ve altı kategorisinde Eren Gani Ererdem 1., Beyza Akgül 2., Başak Beste Abdimanoğlu 3., Nazmican Yüğrük 4., Okan Kirazcı 5., 10 yaş ve altı'da Poyraz Mustafa Özmen 1., Kaan Oğuz Güven 2., Ezgi Nezihe Menzi 3., Denizcan Bolat 4., Yaren Arkan 5., 8 yaş ve altı ise Bora Adalı 1., Mustafa Gülsoy 2., Furkan Boz 3., Can Uğuz 4., Ali Güventürk 5. oldu.

Dereceye giren sporculara Cumhuriyet altını, kupa, madalya ve teşekkür belgesi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 16:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?