2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Satranç turnuvasına yoğun ilgi

Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi 21-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Satranç Turnuvası düzenledi.

Afacanlar kategorisinde 39, Minikler kategorisinde 72, Yıldızlar kategorisinde 33 ve gençler kategorisine ise 17 yarışmacı katıldı. Toplam 161 yarışmacının 4 ayrı kategoride katıldığı satranç turnuvası Afacanlar kategorinde Furkan Sevencan birinci, Asım Mert Dölek ikinci ve Doğukan Güney ise üçüncü oldu.

Minikler kategorisinde Alaaddin Turan birinci, Yiğitcan Keseroğlu ikinci, Salih Göktuğ Şahin üçüncü oldu. Yıldızlar Kategorisinde Yaşar Kır birinci, Alihan Berk Şahin ikinci, İlyas Ersel Arslan ise üçüncü oldu. Gençler kategorisinde mücadele eden Ahmet Savaş Koca birinci, Sadi Güney Soykan ikinci ve Murat Koç ise üçüncü oldular.

Silifke Belediyesi Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Coşkun, Silifke'de lisanslı 275 sporcunun bulunduğunu belirterek, "Bu sporculardan 92'si UKD'ye (Ulusal Kuvvet Derecesi) sahip olmaktadır. Milli Takım kampına katılan sporcularımız vardır. Türkiye genel durumuna göre satranç federasyonu resmi rakamlarına göre Silifke'de 92 UKD sporcunun bulunması nitelik olarak satranç sporunun iyi bir yerde olduğunu gösteriyor.Hedefimiz 1000 lisanslı sporcu ve her yaz grubunda Milli takıma oyuncu kazandırmaktır. Festival turnuvasına katılan sayıya baktığımızda büyük bir organizasyon gerçekleştirmiş oluyoruz. Bizim 90 aktif antrenörümüz, 8 pasif antrenörümüz ve 8 pasif görev yapan hakemimiz var. Silifke Belediyesi Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi satranç için ideal bir merkezdir. Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel, bu yeri özellikle satranç sporcularına tahsis etmiştir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 11:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?