4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Savaştan kaçanlar Mersin'de

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısının ardından bu ülkeyi terk eden yabancıların bir bölümü deniz yoluyla Mersin'e geldi. Suriye'nin Lazkiye Kenti ile Mersin arasında yolcu taşıyan Merlat Denizcilik'e ait feribotla bu akşam saatlerinde Mersin'e ulaşan çeşitli ülkelere mensup 14 yabancı, Lübnan'daki dehşeti anlattı. 

İsrail saldırısının ardından Lübnan'ı terk ederek Suriye'ye geçen 4 Fransız, 3 Belçikalı, 1 Şilili, 3 Hollandalı, 1 Alman ve 2 Danimarkalı toplam 14 kişi, ülkelerine gitmek üzere bugün Lazkiye'den hareket eden Merlat Denizcilik'e ait feribotla Mersin'e geldi. Tur için gemide bulunan 105 Suriye ve Iraklı grupla birlikte Mersin'e gelen savaş mağdurları, savaş bölgesinden uzakta olmanın sevincini yaşadı. Yanlarında küçük çocuklarıyla birlikte Mersin Limanı'na demirleyen gemiden inen savaş mağdurları, yaşadıkları dehşeti anlattı. 

Beyrut'tan gelen Şilili Marisol Orellana (38), savaştan dolayı burada olduğunu belirterek, "Eşim orada bir gemi acentesinde çalışıyordu. Savaştan biraz daha uzak bir kesimde idik. Ancak, panik olmadık. Çünkü çok önemli binalara ve yerlere atıyorlar bombaları. Orada en önemli şehir Beyrut. Orada havaalanlarından, limanlardan ve yollardan çıkmak zordu. Her yer kapalıydı ve bombanın izlerini taşıyordu. Şu an durum çok zor. 6 aydır oradaydık. Çok zor dönemlerden geçtik. Sürekli binalar bombalanıyor. Bu durum her şeyi çok değiştirdi ve zorlaştırdı. Çok güzel bir kent maalesef mahvolmuş durumda. Aslına bakılırsa durum çok açık. Savaş çok üzücü bir olay. Bizim suçumuz olmamasına rağmen dayanılmaz bir hal aldı" dedi. Hollandalı Jan Bandstra (40) ise, Lübnan'da hiçbir şeyin yolunda gitmediğini ifade ederek, "Bu orada yaşayanlar için çok zor. Bombalar yollara düşüyor. Verilen zarar her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Hiçbir şey yolunda gitmiyor. Saldırılar devam ediyor. Biz panik yaşamadık, ancak orada yaşayanların kendilerini savunmaları giderek güçleşiyor" diye konuştu. Stella Verlinden Broder adlı Beyrut vatandaşı da, insanlara, özellikle de çocuklara karşı çok büyük bir vahşet uygulandığını belirterek, "Tabii ki panik yaşadık. Bu sizce de bir saldırı değil mi? Tekrar ediyorum. Bu saldırılar insanlığa karşı yapılıyor. Çocuk genç hiç kimsenin ayırımı yapılmıyor" şeklinde konuştu. 

Mersin'e gelen yabancıların, buradan havayolu ile İstanbul'a oradan da ülkelerine gidecekleri öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 03:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?