8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Savcının eşinin koluna çarptı, mahkemelik oldu

Mersin’in merkez Davultepe Beldesi sahilinde 4 arkadaşıyla akşam yürüyüşü yapan 44 yaşındaki Berrin Orbay hakkında, yolda yürürken kolunun çarpması sonucu tartıştığı Cumhuriyet Savcısı Sedat Özen’in eşi Dilek Özen’e "geri zekalı" diyerek hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 10 ay hapis istemiyle dava açıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yakar’ın hazırladığı iddianamede, Orbay’ın yürüyüş parkurunda elini kolunu sağa sola hızlı sallaması sonucu savcının eşine çarptığı, Dilek Özen’in "Kollarınızı hızlı sallamanız sonucu oldu" sözü üzerine, "Geri zekalı" dediği ileri sürüldü.

Olay yerinden ayrıldıktan sonra evine gittiğini, ardından jandarma ekipleri tarafından birlikte yürüdüğü 4 arkadaşı ile birlikte karakola götürüldüklerini anlatan Berrin Orbay şunları söyledi: "Yürüyüş sırasında ellerimiz çarpıştı. Her zaman başımıza gelir. Döner, birbirimizden özür dileriz el kaldırırız. Aynen öyle döndüm el kaldırdım. Kadın bana ’Ne çarpıyorsun be’ diye bağırdı. Ben de gayri ihtiyari ’Geri zekalı’ dedim. Savcı Bey, böyle küfür duymadığını söyleyince ’Öyleyse siz aristokratsınız’ dedim. Bana ’Dalga mı geçiyorsun?’ dedi. Başımdan hiç böyle bir olay geçmedi. Psikolojim bozuldu. Gece haplarla uyumaya başladım."

Eşiyle birlikte Orbay’dan şikáyetçi olan Cumhuriyet Savcısı Sedat Özen ise konunun yargıya intikal ettiğini hatırlatıp "Normal bir vatandaş olarak yasal hakkımızı aradık" diye konuştu.
DHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 07:45:55
Güncelleme :8 Haziran 2007 Cuma 07:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat kosta IP: 88.230.183.xxx Tarih : 8.06.2007 14:01:50
işte türkiyenin hali herşey güçlülerin elinde savcı bey ve hanımı kadın sizden özür dilemiş bir kere çarpışma olayı tek kişi ile olmaz iki el birbirine çarpışır yani hanımınızda da suç var.yargısız infaz yapmayın tektaraflı çalışmayın