5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Seçim için 4.800 polis işbaşında

Mersin İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, yerel seçimlerle ilgili olarak kent genelinde 4 bin 800 polisin görev yaptığına dikkat çekerek, Mersin'in demokrasi açısından Türkiye'ye örnek olacağını savundu.

Yerel seçimlerde oy kullanmak için eşi İnci Ekizer ile birlikte Gazipaşa İlköğretim Okulu'na gelen Süleyman Ekizer, burada gazetecilerin seçimlerle ilgili olarak yöneltmiş olduğu soruları yanıtladı.

Seçimin demokratik bir yarış içerisinde geçmesini temenni ettiğini kaydeden Ekizer, vatandaşların güvenli bir şekilde oy kullanabilmeleri için de gereken tüm önlemlerin alındığının altını çizdi. Ekizer, yerel seçimlerle ilgili olarak güvenlik önlemlerinin; 'seçim öncesi, seçim anı ve seçim sonrası' olmak üzere 3 aşamada planlandığını ifade ederek, “Her türlü ihtimal göz önünde bulundurularak alınan önlemlerle birlikte şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Mersin, demokrasi açısından tüm Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan kararların kentte uygulanması noktasında çok hassas davrandıklarını ve bunda da başarılı olduklarını kaydeden Ekizer, seçimin huzur içinde başladığını ve yine huzur içinde tamamlanacağına olan inancının da tam olduğunu dile getirdi. Süleyman Ekizer, seçimlerle ilgili olarak Mersin genelinde 4 bin 800 polisin görevli olduğu bilgisini verdi. Seçimlerle ilgili olarak tahmin yapmaktan kaçınan Ekizer, “Seçimin Türkiye'ye ve Mersin'e hayırlı olmasını diliyorum. İnsanlarımızın da doğru kararı vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 16:08:49
Güncelleme :29 Mart 2009 Pazar 17:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?