2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Seferler iptal oldu esnafın yüzü güldü

Akdeniz’de esen şiddetli fırtına nedeniyle, Taşucu-Kıbrıs feribot seferleri bugün de yapılamadı. 2 gündür Kıbrıs’a gitmek için Mersin’in Silifke İlçesi’ne bağlı Taşucu Beldesi’ndeki limanda bekleyen yolcular, esnafın yüzünü güldürdü.

Hava muhalefeti nedeniyle Taşucu’nda mahsur kalan bazı yolcular, Taşucu Gümrük Alanı’nda bulunan kafeteryanın bekleme salonundaki bankların üzerinde yatıp, yemeklerini yerken, beldede bulunan otel ve pansiyonların sahipleri, doluluk oranından dolayı yüzlerinin güldüğünü belirtti. Limanda beklemek zorunda kalan bazı yolcular, limanda yaptıkları harcamalar yüzünden paralarının kalmadığını ifade etti.

Bazı yolcular hava muhalefeti yüzünden memleketine geri dönerken, bayram tatilinden dönen üniversite öğrencileri, sınavlara yetişemeyecekleri için üzüntü duyduklarını kaydetti.
Taşucu Liman Başkanı Süleyman Yılmaz, seferlerin hava muhalefeti yüzünden bugün de iptal edildiğini belirterek, "Dalgaların yüksekliği kıyıda 1.5 ila 2.5 metre, açıklarda ise 3.5 ila 4.5 metre arasındadır. Tahminen büyük ölçüde yolcularımız yarın sabah itibarı ile Kıbrıs’a gideceklerdir" dedi.

Akfer Denizcilik Şirketi İkinci Müdürü Halil Ünal ise, dün itibarı ile biletli yolcu sayısının bin olduğunu, bugün ise Kıbrıs’a gitmek için gelen 500 yolcunun bu sayıya eklendiğini söyledi.

mersin
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 17:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?