5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şeftali üreticileri toplandı

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, bu yıl şeftali rekoltesinde sıkıntı yaşandığını, bunun yanında ihracatta yaşanan sorunlara bağlı olarak şeftali üreticisinin yüzünün yine gülmediğini söyledi.

Mersin'de şeftali üreticileri ile meyve suyu üreticileri merkez ilçe Toroslar'a bağlı Tepeköy beldesinde biraraya geldi. Mersin Ziraat Odası tarafından organize edilen geniş kapsamlı toplantıya yoğun ilgi gösterilirken, gerçekleştirilen oturumda şeftali üretiminin yanı sıra alım ve satımda yaşanan fiyat belirsizliği masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, toplantıyı düzenlemekteki amaçlarının gerek şeftali üretiminde, gerekse de hasat döneminde yaşanan fiyat belirsizliğinin önüne geçilmesi olduğunu anlattı. Bu yıl şeftali rekoltesinde sıkıntı yaşandığının altını çizen Gökçel, ihracatta yaşanan sorunlara bağlı olarak şeftali üreticisinin bu yıl da yüzünün gülmediğini söyledi.

Gökçel, bu noktadan hareketle üretim ve hasat döneminde yaşanan sorunları aşabilmek için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Bölge üreticisinin üretim ve hasat döneminin yanı sarı alım-satım sürecinde de Mersin Ziraat Odası ile ortak hareket etmesi çağrısında bulunan Cengiz Gökçel, bu durumun sorun ve sıkıntıların aşılmasında oldukça önemli olduğunu kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 15:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?