1
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Şehidi binler uğurladı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hakan Balta’nın cenazesi, memleketi Mersin’in Anamur ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan Balta’nın cenazesi, askeri helikopteri ile Anamur'a getirildi. Askeri bölgeden belediyenin cenaze aracı ile alınan Balta’nın cenazesi, Anamur ilçesine bağlı Malaklar Köyü'ndeki baba evine götürüldü. Burada şehidin cenazesini gören kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğularak fenalık geçirdi. Köyde hazır bulunan sağlık ekipleri fenalık geçirenlere müdahale etti.

Yakınların helallik almasının ardından cenaze Anamur'daki Otogar Camisi'ne götürüldü. Buradaki törene Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin milletvekilleri Vahap Seçer, Aytuğ Atıcı, Ahmet Tevfik Uzun, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Kaymakam Cengiz Cantürk, şehidin babası Salim Balta ve annesi Ayşe Balta ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Bekar ve 25 yaşında olan şehit Hakan Balta’nın tabutuna sarılan anne Ayşe Balta, sinir krizleri geçirdi. Tabuta sarılıp gözyaşı döken Ayşe Balta'yı yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Törende baba Salim Balta ise güçlükle ayakta durabildi.
Mersin İl Müftüsü Ali Melek tarafından kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Malaklar Köyü mezarlığında toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2012 Çarşamba 18:40:54
Güncelleme :13 Eylül 2012 Perşembe 17:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?