2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Şehidin adı stadta yaşayacak

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, oğlunun isminin yaşatılmasını isteyen şehit babasının bu isteğini yerine getirerek, açılışı yapılan Mut Şehir Stadı'na Şehit Uzman Çavuş Sedat Damburacı'nın isminin verilmesi talimatını verdi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Mut Ticaret ve Sanayi Odası ile Mut İlçe Tarım Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği "Kayısı Üretimini ve İhracatını İnceleme ve Değerlendirme" toplantısına katılan Tüzmen, Hükümet Konağı, spor salonu ve Mut Şehir Stadı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Hükümet Konağı'nın açılışında gözyaşlarını tutamayan şehit babası Mehmet Damburacı'yı fark eden Tüzmen, Damburacı'nın yanına giderek neden ağladığını sordu.

Kendisinin şehit babası olduğunu ve oğlunun geçen yıl Şırnak'ın Uludere
ilçesi kırsalında teröristlerle girilen çatışmada şehit düştüğünü anlatan Damburacı, oğlu Şehit Uzman Çavuş Sedat Damburacı'nın isminin yaşatılmasını istediğini söyledi.

Şehit babasının bu isteği üzerine yetkilileri yanına çağıran Bakan Tüzmen, açılışını gerçekleştirdiği Mut Şehir Stadı'na Şehit Uzman Çavuş Sedat Damburacı'nın isminin verilmesi için çalışma yapılması talimatını verdi. Şehit babasını teselli eden Tüzmen, "Bu konuda için rahat olsun. Oğlunun ismi yaşatılacak" dedi.
(

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 15:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus emre evden IP: 212.175.112.xxx Tarih : 17.05.2008 19:24:18

çok güzel bir örnek şehidlerimiz hep gönlümüzde yaşacak..........