30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Şehidin evinde taziye hazırlığı

MERSİNLİ ŞEHİDİN EVİNDE TAZİYE HAZIRLIĞI

Ankara'nın Polatlı ilçesinde gece eğitim uçuşu sırasında düşen askeri helikopterdeki 5 subaydan biri olan Üsteğmen Fikri Dilsiz'in Mersin'deki baba ocağında taziye hazırlıklarına başlandı.

Şehidin merkez Akdeniz ilçesine bağlı Nusratiye Mahallesi'ndeki baba evine Türk bayrağı asılırken, evin önüne taziye çadırı kuruldu.

Baba Hasan Hüseyin Dilsiz ile anne Zeliha Dilsiz, tören için bu sabah Ankara'ya gittiğinden evde bulunan anneanne Ayşe Fatma Dilsiz, yakınlarının ve komşularının taziyelerini kabul etti. Torununun muradına eremeden şehit düştüğünü ifade eden yaşlı kadın, Onun en son yılbaşında Mersin'e geldiğini ancak kendisinin onu göremediğini belirterek, "Anne-babasına 'anneannemi neden getirmediniz?' diye kızmış. Uzun zamandır görmüyordum torunumu" dedi.

Bu arada şehit Üsteğmen Fikri Dilsiz'in cenazesinin, Ankara'daki törenin ardından bu akşam saatlerinde Mersin'e getirileceği ifade edilirken, cenazenin ise yarın Muğdat Camii'nde yapılacak olan törenin ardından defenedileceği kaydedildi.

MERSİNLİ ŞEHİDİN EVİNDE TAZİYE HAZIRLIĞI
MERSİNLİ ŞEHİDİN EVİNDE TAZİYE HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 16:14:02
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 18:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?