2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Şehidin ismi okula verilecek

Şırnak'ın Uludere ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Sedat Damburacı'nın isminin, Mut Şehir Stadı'na değil, bir ilköğretim okuluna verileceği bildirildi.

Şehit babası Mehmet Damburacı, Mayıs ayında Mersin'in Mut ilçesini ziyaret eden Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'den, oğlunun isminin yapımı yeni tamamlanan şehir stadına verilerek yaşatılmasını istemiş, şehit babasının gözyaşlarına dayanamayan Bakan Tüzmen de, stadın isminin "Şehit Uzman Çavuş Sedat Damburacı Stadı" olarak değiştirilmesi için çalışma başlatılması talimatını vermişti.

Aradan 6 ay geçmesine rağmen stadın ismi değişmezken, şehit babası Mehmet Damburacı, Bakan Tüzmen'in söz vermesine rağmen halen bir gelişme yaşanmadığını söyledi.

Mersin İl Genel Meclisi Başkan Vekili Veli Şıkşık ise, konuyu araştırdığını belirterek, "Sayın Bakanımız Mayıs ayında ilçemizi ziyarete geldiğinde yetkililere Mut Şehir Stadı'na şehit uzman çavuşun isminin verilmesi talimatını vermişti. Konuyu araştırdım, maalesef spordan sorumlu Bakanlığın cevabı 'Stada derece yapmış bir sporcunun isminin verileceği" şeklinde oldu. Şehidimizin ismini yaşatmak için hemen girişimde bulundum. Gerekli yerlerle yazışmaları yaptım. En kısa zamanda ilçede herhangi bir ilköğretim okuluna şehidimizin ismini vereceğiz. Bu konuda çalışmalarımız bitmek üzere. Şehidimizin adını bir ilköğretim okulunda yaşatacağız. Bu konuda şehit babası rahat olsun" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?