5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şehir şehir gezip ailesini arıyor

Adanalı Cengiz Abaday, 20 gündür haber alamadığı epilepsi hastası eşi ve 2 çocuğunu bulabilmek için "Çocuklarımı Arıyorum" yazılı önlükle şehir şehir geziyor.
Adana Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde çaycılık yapan 42 yaşındaki Cengiz Abaday, epilepsi hastası olan eşi Saadet Abaday (34) ile çocukları Musa (12) ve Hülya Abaday'dan (9) yaklaşık 20 gündür haber alamıyor.

İşten eve döndüğünde eşi ve çocuklarını evde bulamadığını belirten Abaday, günlerce Adana sokaklarında gezdiğini ancak hiçbir sonuç alamadığını, durumu polis ve jandarmaya da bildirdiğini söyledi. Adana'daki arama çalışmalarından sonuç alamayınca Mersin'e geldiğini anlatan Abaday, üzerinde çocuklarının ismi, telefon numarası ve 'Çocuklarımı Arıyorum' yazısı bulunan önlükle Mersin'in en işlek ve kalabalık caddelerinde geziyor. 2 gün boyunca kentte kalacağını, daha sonra da Türkiye'yi gezeceğini söyleyen Abaday, çocukları ve eşinin resmini de elinden düşürmüyor.

İlk olarak Mersin'in Tarsus ilçesinde, daha sonra Mersin merkezde arama çalışmalarında bulunacağını belirten Abaday, eğer sonuç alamazsa Mersin'in Erdemli, Silifke ve Anamur ilçelerinin ardından Antalya'ya kadar gideceğini kaydetti. Abaday, günlerdir gözüne uyku girmediğini ifade ederek, eşi ve çocuklarını bulabilmek için işten ayrıldığını ve gerekirse Türkiye'yi karış karış gezebileceğini dile getirdi.

"Ben onlar olmadan yaşayamam" diyen Abaday, "Eşim epilepsi hastası. Beraber mi gittiler, yoksa kaçırıldılar mı bilmiyorum. Çocuklarımı görenlerin Allah rızası için bana ya da en yakın polis merkezine gidip ihbarda bulunmalarını istiyorum. Eğer sonuç alamaz ve onları bulamazsam tüm Türkiye'yi karış karış gezeceğim. Çünkü onlar benim canım, canımın bir parçası. Onlar olmadan yapamam. Ama korkuyorum, eşim ve çocuklarımın hayatından endişe ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:17:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?