2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı

Silifke Belediyesi'nin 2 yıl gibi bir sürede tamamladığı Şehirlerarası Otobüs Terminalinin açılışı törenle yapıldı.

Şehirlerarası Otobüs Terminalinin açılışına MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, CHP Mersin Milletvekili Alirıza Öztürk, Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, Yevpatoria Belediye Başkan Yardımcısı Gubanov Gennadiy Prohoroviç, Yevpatoria Belediye Müdürlerinden Lisitsın Yevgeniy Nikolayeviç, Kol'tsov Vladimir Dorofeyeviç, Yepifanov Aleksandır Nıkolayeviç, Yevpatoria Belediye Başkan danışmanı Doronina Antonina Nikolayevna ve Yevpatoria iş adamlarından Mambetov Server Azizoviç ve vatandaşlar katıldı.

Açılıştan önce, Arnavutluk-Vlora Ansambli-i Kengeve Dhe Vulleve Poullore Laberia, Bulgaristan-Sofya "Lyulin" & "Shukaripe", Gagauzya-Reni "Sevda Gülü", Karadağ-Rojaye "Vrelo İbra", K.K.T.C.-Vadili "Vadili Belediyesi", Kosova-Gjilan "Gjilan Kültür Evi", Ukrayna-Kiev Taras Sevçenko Üniversitesi "Roksalana", Gürcistan Halkoyunları birer gösteri sundular.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel Silifke Belediyesinin 2 yıl gibi bir sürede tamamladığı Şehirlerarası Otobüs Terminalinin törenle açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Şehirlerarası Otobüs Terminali açılış törenine katılımlarınız için teşekkür ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. 20 Mayıs 2006 tarihinde temelini attığımız Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak hizmete açmanın sevincini yaşıyorum. Silifke'yi içinde yaşayanların keyif aldığı, dışarıdan gelenlerin gıpta ettiği bir ilçe yapmaya söz verdik, bu hedefimizi de gerçekleştiriyoruz. Silifke halkına verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin, Silifke'ye layık bir eseri daha hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ülkemizin önemli krizler yaşadığı bir dönemde, hiç bir destek almadan gerçekleştirdiğimiz bu eser, tamamen Silifkelilerin bizlere duydukları güven sonucunda ortaya çıkmıştır. Gösterilen ilgi ve güven nedeniyle Silifke halkına, inşaatın tamamlanması nedeniyle tüm belediye personelimize ve desteklerinden dolayı da kamu kurum, kuruluşların yetkililerine ve müteahhit firmaya teşekkür ediyorum" dedi.

700 bin YTl'ye malolan iki katlı terminalin içerisinde bilet satış yazıhaneleri, pastane, lokanta, berber salonu, büfe, bay-bayan WC, polis ve zabıta kontrol noktası, bay-bayan mescitleri, abdesthane, otogar müdüriyeti, kafeterya, toplantı salonu ve büroların bulunduğunu belirten Öngel, "Şehirlerarası otobüs terminalinin ilçemize kazandırılmasında çalışmalarımıza destek veren başta, müteahhit firma yetkililerine, iş adamlarımız Mustafa Kaynar, Levent Akyürek ve Kenan Hüseyin Karataş'a, Belediyemiz Fen İşleri, İmar, Plan ve Proje Müdürlüğüne, İhale Komisyonumuza, otogar esnaflarımıza, Toros Mahallesi muhtarımız İbiş Kıl'a ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyor, terminalin halkımıza ve otogar esnaflarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Silifke Şehirlerarası Otobüs Terminalinin açılış kurdelesi kesilerek, yeni otogar davetliler tarafından gezildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 16:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?