5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şehit aileleri hain saldırıyı kınadı

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen ve 9 askerin şehit olduğu hain saldırı, Mersin'de şehit aileleri tarafından kınandı.

Merkezi Mersin'de bulunan Tüm Şehit Ailelerine Yardım ve Hizmet Derneği üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yaptıkları basın açıklamasında Diyarbakır'daki hain saldırıyı kınayarak, şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Dernek Genel Başkanı Seyfettin Çalışkan, Türk bayrağı önünde yaptığı açıklamada, 'insan hakları, demokrasi' diyenlere seslenmek istediğini belirterek, "Bu mudur demokrasi, bu mudur insan hakları? Mersin'de 7 tane Kürt kökenli şehit ailemiz var. Ama ne yazık ki birileri Türkiye'de Kürt-Türk ayrımı yapmak istiyor. Böyle bir şey olsa 7 tane Kürt kökenli ailemiz şehit vermezdi. Bunu söyleyenler ne dediklerini bilmiyor. O nedenle bunu söyleyenleri de kınıyoruz buradan. Çünkü Türk milletine, Türk insanına demokrasi dersi vermeye çalışıyorlar. Onların insan hakları anlayışı nedir? Onu da bilmiyoruz. Onları da şiddetle kınıyoruz" dedi.

Dernek üyeleri, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?