5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şehit aileleri iftarda buluştu

Mersin'in Tarsus ilçe Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan şehit ailelerine yemek verdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Tarsus Şelale Otelinde verilen yemekte Kaymakam Gödekmerdan, şehit aileleri yakınlarıyla bire bir ilgilendi.Şehit aileleriyle oturup, sohbet eden, onların dertlerini sorunlarını dinleyen Gödekmerdan, şehit aileleriyle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba'nın dualarıyla başlayan iftar yemeği Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Kaymakam Gödekmerdan, “Sizlerle bu iftar sofrasında olmak bize büyük mutluluk veriyor. Bu iftarın kendisine özgü bir anlamı ve havası var. Bu iftar sofrasının anlamı çok önemli. Sizler çocuklarınızı, yakınlarınızı, kardeşlerinizi, evlatlarınızı, sevdiklerizi bu vatan için feda ettiniz. Onlar bu ülke için şehit olmasaydılar bugün biz burada olamayacaktık. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun, onlara Allahtan rahmet diliyorum. Onlar sayesinde bu bayrağın altında huzurlu yaşıyoruz. Onlar bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve dirliği için, bu ezanların dinmemesi için canları feda ettiler. Sizlere Allah'tan bir kez daha sabır, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum' dedi.

Yemeğe, Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Almanya'nın Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Tarsus Garnizon Komutanı Yarbay Abdülkadir Yavuz, Başsavcı Adem Kul, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mesut Maden, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Müftü Abdulkerim Akbaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Etem Sarı ve şehit aileleri katıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 15:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?