5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şehit aileleri isyanda

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 4 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan olayda, tim komutanının nöbette uyuyan bir onbaşıya ceza olarak pimi çekilmiş el bombası verdiğinin ortaya çıkması şehit ailelerinin tepkisine neden oldu.

Olayda, Karakoçan Jandarma Komutanlığı'nda görevlendirilen 2'nci Motorlu Piyade Taburu 3'üncü Bölük'te askerliğini yapan çavuş İbrahim Yaman ve onbaşı İbrahim Öztürk ile erler Ali Osman Altın ve Mesut Bulut'tun el bombası patlaması sonucu şehit olmasının ardından, askerlerin tim komutanı Teğmen Mehmet Tümer'in verdiği ceza nedeniyle şehit olduğunun ortaya çıkması şehit ailelerini şok etti.

Eline pimi çekilmiş el bombası verilen Onbaşı İbrahim Öztürk'ün dayısı Mehmet Ayhan (59), bu işin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Yeğeninin elinde bombayı patlatacak kadar cahil olmadığını ifade eden Ayhan, "Olayı televizyondan duyduğumuz kadarıyla biliyoruz. Yeğenim öyle cahil biri değildi. Elinde bombayı patlatıp, ölecek biri değildi. Yeğenim ülkesini seven bir çocuktu. Ve biz askere gönderiyoruz, bu ülkeyi beklesin diye, biz ölüme göndermiyoruz. Biz durumun böyle olduğunu düşünmüyorduk. Herkes her şeyi düşünebilir. Eğer benim evladım, benim yeğenim böyle bir bomba eline verilip, 45 dakika dayanacak gücü kalmadıktan sonra elini boşa bırakıyor öylece imha oluyor. Böyle bir şeye ihtimal olur mu? Bende askerlik yaptım. Türkiye'nin en kötü ve en soğuk yerinde askerlik yaptım. Ben böyle eğitim görmedim. Sarıkamış'ta askerlik yaptım yine böyle bir eğitim yoktu" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 15:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?