5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şehit ailelerine 240 konut

Mersin'de şehit aileleri için 240 konut yapılacağı açıklandı. 60 bin TL'ye mal olacak konutlar, 15 bin TL'si peşin, geri kalanı da 350 TL'lik taksitlerle satışa sunulacak.

Tüm Şehit Ailelerine Hizmet Derneği Genel Merkezi tarafından ilk defa Ankara'da şehit aileleri için başlatılan 440 konutluk proje, İstanbul'un ardından Mersin'de de hayata geçiriliyor. Dernek tarafından Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'a bağlı Osmaniye Mahallesi'nde toplam 240 konut yapılacağı ve bu konutlara ek olarak geniş kapsamlı bir sosyal tesisin inşa edileceği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tüm Şehit Alilerine Hizmet Derneği Mersin Şube Başkanı Seyfettin Çalışkan, bugün gelinen noktada Türkiye'de hemen hemen her ilde şehit aileleri veya gazi adı altında birçok derneğin bulunduğunu ifade ederek, "Ne yazık ki bu isimler altında her gün mantar gibi dernekler kurulmaktadır. Her ne kadar amaç aynıymış gibi görülse de çeşitli istismarlar doğmaktadır" dedi.

Dernek olarak kuruluş amaçlarının tüm şehit aileleriyle birlikte terör mağduru ailelerin bir çatı altında toplanarak, söz konusu istismarların önüne geçilmesi olduğunu belirten Çalışkan, bu noktada da Türkiye'nin dört bir yanında önemli açılımlar ortaya koyduklarını anlattı.

Çalışkan, Ankara'da şehir dışından gelen dernek üyelerinin ücretsiz konaklayabileceği 8 katlı ve kapsamlı bir misafirhane inşaatına başladıklarını ifade ederek, bunun yanında yine Ankara'da 440 konut, İstanbul Beylikdüzü'nde de 100 konutun inşaatına devam edildiği bilgisini verdi. Mersin'de de sadece şehit aileleri için 240 konut ve bu konutları içine alan geniş kapsamlı bir sosyal tesis projesini hayata geçireceklerini belirten Çalışkan, 'Tüm Şehit Ailelerini Hizmet Konutları (TÜMŞAH)' adını verdikleri projenin temelini de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın atmasını beklediklerini ifade etti.

Çalışkan, "Yapılan bu konutların maliyetinin yüzde 30'unu derneğimiz, üyelerinden toplamış olduğu bağışlarla karşılayacak. Yapılacak olan sosyal
tesisin içinde ayrıca olimpik yüzme havuzu, alışveriş merkezi, tıp merkezi, düğün salonu, misafirhane, toplantı salonu da yer alacak" diye konuştu.

Sosyal tesisin içine Şehitlik Anıtı yapılacağının altını çizen Çalışkan, konutların toplam maliyetinin 90 bin TL olduğunu ancak bu konutların şehit ailelerine derneğin 30 bin TL'lik bağışıyla birlikte 60 bin TL'ye satılacağını belirtti.

Çalışkan, bu paranın da 15 bin TL'sinin peşin alınacağını, geri kalanının 350 TL'lik taksitlerle ödeneceğini söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 19:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?