4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şehit ailelerine özel ilgi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümet olarak gerek toplu konut eliyle, gerekse diğer alanlarda çok ciddi sıçrama yaşandığı bir dönemi yaşadıklarını belirterek, "Yerel yönetimlerimizle işbirliği içinde tarihimizin en ciddi kentsel dönüşüm ve değişimini bu dönemde yaşıyoruz. Gerek hükümetimiz, gerekse yerel yönetimler olarak bu dayanışma ile birlikte Türkiye bir değişim yaşıyor. Sadece toplu konutta şu ana kadar 349 bin konutun inşaat uygulamasını başlattık. Bu konutlardan 245 bininibitirdik ve sahiplerine teslim ettik" dedi.

Başbakan Erdoğan, Mersin'deki açık hava toplantısının ardından Edip Buran Spor Salonu'ndaki TOKİ konutlarının tapu teslimi ile toplu açılış törenine katıldı. Salona eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Başbakan Erdoğan, hükümet olarak gerek toplu konut eliyle, gerekse diğer alanlarda çok ciddi sıçramanın yaşandığı bir dönemi yaşadıklarını söyledi.

Yerel yönetimlerle işbirliği içinde tarihin en ciddi kentsel dönüşüm ve değişimini bu dönemde yaşadıklarını vurgulayan Erdoğan, "Gerek hükümetimiz, gerekse yerel yönetimler olarak bu dayanışma ile birlikte Türkiye bir değişim yaşıyor. Sadece toplu konutta şu ana kadar 349 bin konutun inşaat uygulamasını başlattık. Bu konutlardan 245 binini bitirdik ve sahiplerine teslim ettik. İşte bugün TOKİ tarafından Mersin ve ilçelerinde yapılan 3 bin 225 konutun anahtar teslim törenini yapıyoruz. Bu şu demektir; yaklaşık 15 bine yakın vatandaşımız bugün yeni, rahat, konforlu ve kaliteli evlerine kavuşuyor. Şu anda inşaatına devam ettiğimiz 357 konutu da süratle en kısa sürede tamamlayarak sahiplerine teslim edeceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, bugüne kadar Mersin'de inşaatına başlanan bu konutların toplam yatırım bedelinin 310 milyon lira olduğunu ifade ederek, "Milletimizin kaynaklarını milletimiz için kullanıyor, bunun sonucunda da böyle güzel, anlamlı sonuçlarla karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaşın kira öder gibi taksit ödediğini ve ev sahibi olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bize vatandaşımızın 'Allah sizden razı olsun' sözü yetiyor. Çünkü halka hizmet Hakk'a hizmettir, biz bu anlayış ile çalışıyoruz. Tabii biz bunları yeterli bulmuyoruz. Önümüzdeki sene Mersin'de yapmak istediğimiz 3 bin 99 konutla ilgili proje ve ihale çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Bunları da tamamladığımızda Mersin'de 6 bin 681 konuta ulaşmış olacağız" dedi.

Erdoğan, TOKİ'nin sadece konut yapmadığını, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile ilgili işler de yaptığını vurgulayarak, "Burada derdimiz nedir? Derdimiz; 70-80-100 kişilik okulların olduğu sınıflardan kurtulalım, en fazla 30 kişinin olduğu sınıflara düşelim. Niye? Kaliteli eğitimi verebilmemiz için bu sınıflara ihtiyacımız var. Bu, eğitim ve öğretimin kalitesini arttıracaktır" diye konuştu.

Bugün bu çalışmaların karşılığı olarak Mersin'de 12 yeni okul, bir kat ilavesi ve 17 ek bina ile 349 dersliğin açılışını yaptıklarını, 180 kişilik kız öğrenci yurdunu Mersin'e kazandırdıklarını ve yine ilköğretim okullarında yapılan 3 yemekhanenin açılışını yaptıklarını kaydeden Erdoğan, sağlıkta ise burada da bugün 9 sağlık ocağı, 2 ağız ve diş sağlığı merkezi ile hemodiyaliz merkezinin açılışını yapacaklarını belirtti. Erdoğan, ayrıca Silifke-Antalya bölünmüş yolunun 36 kilometrelik kısmının bugün açılışının yapılacağını sözlerine ekledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından telekonferans sistemi ile toplu açılışları gerçekleştirirken, 5 ev sahibine sembolik olarak tapularını dağıttı. Erdoğan ayrıca törende, isimleri okullara verilen ve Tunceli'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Armut, Hakkari'de şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Recep Ateş ile Diyarbakır'da şehit olan Piyade Asteğmen Habip Uzunkaya'nın ailelerine berat tektim etti. Erdoğan, Recep Ateş'in ailesi rahatsızlığı nedeniyle kürsüye gelemeyince, bulunduğu yerden inerek ailenin elini öptü ve beratı salonda teslim etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 18:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?