2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Şehit ailesi evlerine kavuştu

Giresun'un Alucra ilçesinde yasa dışı terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşürülen Jandarma Uzman Çavuş Selehattin Yazıcı'nın ailesine Belediye tarafından 10 bin YTL'ye ev verildi.

26 Temmuz 2007 tarihinde Giresun'un Alucra İlçesi'ne bağlı Tepe Köy Bandırlı mahallesi mevkiinde yasa dışı terör örgütleri ile girilen silahlı çatışmada şehit düşürülen 2 çocuk babası Şehit Uzman Çavuş Selehattin Yazıcı'nın ailesi belediye sayesinde yeni bir eve kavuştu. Kılavuz mahallesindeki Belediye evlerinde 120 metre karelik bir ev verilen şehit yakınları ile Belediye Başkanı Sami Aydın arasında protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, herkesin vatan savunmasında şehit olan askerlerin ailelerine sahip çıkmasını isteyerek, "Bizim yapabileceğimiz, Şehidimizin geride bıraktıklarına sahip çıkmaktır. Biz da annesine, babasına, eşine ve çocuklarına sahip çıkacağız. Gönül ister ki bütün Şehit ailelerine destek olalım" dedi.

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mustafa Hızal'ın teklifini yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Aydın, "İmkanlarımız ölçüsünde şehit ailemize destek sözümüzü yerine getirdik. ÖZBELSAN tarafından yapılan belediye evlerinde şahit ailemize bu evi vereceğiz. Maliyeti 75 bin YTL olan daireyi, belirli taksit imkanları ile 10 bin YTL'ye veriyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından şehit yakınları ile Belediye Başkanı Sami Aydın, protokolü imzalarken, tören sonunda Başkan Aydın, şehit eşi Esme Yazıcı ile çocukları Mustafa ve Alper çeşitli hediyeler ile oyuncaklar verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 14:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?