30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Şehit annelerinin elini öptü

BAKAN ÇAĞLAYAN ŞEHİT ANNELERİNİN 'ANNELER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ancak ülkemizi müreffeh, güçlü, zengin, bağımsız, kendi gündemini kendi yaratan bir ülke haline getirerek ödeyebiliriz. Bunun için çalışıyoruz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Mersin'de bulunan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Gazi ve Şehit Ailelerine Yardım Derneği ile Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. 8 Mayıs tarihinin Anneler Günü olması nedeniyle gerçekleştirilen ziyarette Bakan Çağlayan'ın yanı sıra eşi Songül Çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve eşi Fadime Öksüz, İl Jandarma Alay Komutanı Vekili Jandarma Albay Türker Yılmaz da hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Bakan Çağlayan, Türkiye için canını seve seve veren şehitlerin anne ve babalarının ellerinin öpülmesi gerektiğini vurgulayarak, şehitliğin bir insanın ulaşabileceği en yüksek mertebe olduğunu kaydetti. "Şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ancak ülkemizi müreffeh, güçlü, zengin, bağımsız, kendi gündemini kendi yaratan bir ülke haline getirerek ödeyebiliriz. Bunun için çalışıyoruz" diyen Çağlayan, "Türkiye'nin gelişmesinden ve büyümesinden endişe eden düşmanlarımız var. Onların

bu vatan evlatlarına sıktıkları her kurşun hepimize sıkılmış demektir. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Türk milleti aziz, şerefli ve onurlu bir millettir. Hiç kimsenin gücü bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yetmez. Her zaman sizlerle beraberiz ve yanınızdayız. Biz bayrağımız, ülkemiz ve cumhuriyetimizle beraber varız" diye konuştu.

İstasyon ve Atatürk Evi arasında bulunan bölgede restore edilecek binalardan birinin de derneğin kullanımına tahsis edileceğini belirten Çağlayan, "Sizler her şeyin en iyisine layıksınız, Anneler Gününüz kutlu olsun" dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, vatan için can vermenin insani fedakarlığın en büyüğü olduğunu belirterek, şehit annelerine ve ailelerine yapılacak hiçbir hizmetin yeterli olmayacağının altını çizdi. Güzeloğlu, "Şehitlik ulaşılabilecek en büyük mertebedir. Ailesi ve yakınları olarak sizler de aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı emanetlersiniz. Bu kutsal emanete sahip çıkarak sizler için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ne mutlu sizlere ki canını, kanını vatanına seve seve feda eden böyle güzel ve özel evlatlar yetiştirdiniz. Anneler Gününüz kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Çağlayan, eşi Songül Çağlayan, Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu ile beraberindekiler, gazi ve şehit ailelerine çiçek takdim etti.

BAKAN ÇAĞLAYAN ŞEHİT ANNELERİNİN 'ANNELER GÜNÜ'NÜ KUTLADI
BAKAN ÇAĞLAYAN ŞEHİT ANNELERİNİN 'ANNELER GÜNÜ'NÜ KUTLADI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 10:20:00
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 13:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?