4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şehit ere son görev

ŞEHİT ERE SON GÖREV

Batman Hava Meydan Komutanlığı bünyesinde vatani görevini yerine getirirken, nöbet tuttuğu esnada üzerine yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Er Mustafa Dipli, Mersin'de askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Terhisine 2 aya kala şehit düşen Mustafa Dipli için Muğdat Camii'nde askeri tören düzenlendi. Törene, Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, Mersin İl Jandarma Alay Komutanı Ünal Ayvazoğlu ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törende Şehit Piyade Er Mustafa Dipli'nin kardeşi Naile Erçolak ile annesi Sultan Dipli, ayakta durmakta zorlanınca baba Zeki Dipli ile birlikte sandalyede oturup, el ele tutuşarak birbirlerini teselli etmeye çalıştılar. Gözyaşlarına güçlükle hakim olmaya çalışan Sultan Dipli ile bir bayan askeri görevli yakından ilgilendi. Yerinden kalkıp oğlunun bulunduğu katafalka doğru ilerleyen Dipli, önce bir askerin elindeki oğlunun resmine dokundu, ardından da tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Dipli'yi eşi Zeki

Dipli sakinleştirmeye çalışırken, şehidin ablası Naile Erçolak da kardeşinin tabutuna sarıldı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Dipli'nin cenaze namazını İl Müftüsü Niyazi Ersoy kıldırırken, namazın ardından şehidin tabutu askerlerce omuzlanarak cami dışında bekleyen top arabasına yerleştirildi. Sultan Dipli, oğlunun tabutu arkasından yakınlarının da desteğiyle güçlükle ilerlerdi. Vali Hasan Güzeloğlu ise, şehidin babası Zeki Dipli'nin elini tutup ona güç vermeye çalıştı. Güzeloğlu'nun, askeri manga eşliğinde gerçekleştirilen 'Şehide Saygı Yürüyüşü' boyunca Dipli'nin elini bırakmaması dikkat çekti.

Şehit Er Mustafa Dipli'nin cenazesi daha sonra cenaze aracına yerleştirilerek Mersin Şehir Mezarlığı'na doğru yola çıkarken, annesi Sultan Dipli oğlunu asker selamıyla uğurladı. Şehidin cenazesi Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlikte toprağa verildi.

ŞEHİT ERE SON GÖREV
ŞEHİT ERE SON GÖREV
ŞEHİT ERE SON GÖREV
ŞEHİT ERE SON GÖREV
ŞEHİT ERE SON GÖREV
ŞEHİT ERE SON GÖREV
ŞEHİT ERE SON GÖREV
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 14:57:00
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 15:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?