5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şehit polise hazin veda

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Tugay Ak (34) memleketi Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Demirözü köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Arkadaşını ziyaret için gittiği mühendislik şirketinde silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Turgay Ak'ın cenazesi Diyarbakır'dan ambulansla getirilip Gülnar Devlet Hastanesi morguna konuldu. Cenaze daha sonra cenaze aracına alınıp, konvoy eşliğinde Demirözü köyündeki baba evine götürüldü.

Şehidin cenazesinin cenaze aracına konulduğu sırada yakınları gözyaşlarına boğuldu.Baba evinde bir süre bekletilen Ak'ın cenazesi daha sonra köyün mezarlığına götürülüp kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Cenazenin baba evine getirilişi ve mezarlığı götürülüşü esnasında Ak'ın büyük oğlu Abdullah (8) babasının fotoğrafını elinden bırakmadı.

Ak'ın annesi Hatice, babası Abdullah ve eşi Sogül, polis memurlarının da yardımıyla ayakta güçlükte durabildi. Cenaze törenine Gülnar Kaymakamı Mehmet Yıldırım, emniyet müdürlüğünde görevli personel, jandarma komutanlığında görevli rütbeli personel, köylüler ve Ak'ın yakınları katıldı.

Ak'ın, yaklaşık bir ay sonra üçüncü çocuğunu dünyaya getireceği öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 17:43:02
Güncelleme :14 Temmuz 2009 Salı 17:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?