5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şehitler ölmez, vatan bölünmez!

Hatay'ın Hassa ilçesi Sınır Komutanlığı'nda görevli iken çıktığı operasyonda rahatsızlanarak şehit düşen Piyade Komando Er Mustafa Gür, düzenlenen askeri törenin ardından Mersin Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Er Mustafa Gür (22) için Muğdat Camii'nde gerçekleştirilen cenaze törenine; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tümgeneral Gürsel Öztürk, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta'nın yanı sıra askeri ve mülki protokol üyeleri katıldı.

Törende yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta duran şehidin babası Mustafa Gür için cami avlusunda sürekli olarak sağlık ekibi bulunduruldu.

Ağabeyinin tabutu başına gelip asker selamı veren kardeşi Alper Gür'ü ise Vali Hüseyin Aksoy, Tümgeneral Öztürk ve Tuğamiral Polat teselli etmeye çalıştı. Cenazeye katılan vatandaşlar terörü lanetleyerek; 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' şeklinde sloganlar atıp tekbir getirdi.

Genç kızlar ise kendilerini Türk bayrağına sararak, şehidin ardından gözyaşı döktü. Şehit Er Mustafa Gür'ün cenazesi, burada kılınan ikindi namazının ardından Mersin Şehitliği'ne kaldırılarak burada gözyaşları arasında toprağa
verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 20:49:27
Güncelleme :26 Haziran 2009 Cuma 20:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?