4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şehitler şarkılarla anıldı

ŞEHİTLER İÇİN ŞARKI

Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği tarafından bu yıl ilk defa organize edilen 'Çanakkale Şehitlerini Anma Gecesi'nde şehitler için şarkılar okundu. Geceye katılanlar etkinlik sonrasında '10. Yıl Marşı'nı hepbir ağızdan seslendirdiler.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen anma etkinliğine Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Hoş Seda Sanat ve Kültür Derneği Korosu'nun sahne aldığı etkinliğin Orkestra Şefliği'ni ise İbrahim Özberk üstlendi. Konser öncesinde konuşan Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Baki Şimşek, 'Çanakkale Zaferi' ile birlikte bir ulusun maddi üstünlükle asla yenilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiği gibi İstanbul'a bir günde gireceklerini sananların da dize

getirilmesi noktasında oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Baki Şimşek, 'Çanakkale Savaşı'nın sadece Türk tarihi açısından değil, aynı zamanda insanlık tarihi için de örnek bir savunma olduğunu ifade ederek, söz konusu savunmanın en güçlü silahlarının da vatanseverlik ve hürriyet aşkı olduğunu savundu.

Türk toplumunun hiçbir zaman yılmayacağı gibi üzerinde oynanan oyunlara da asla gelmeyeceğini dile getiren Şimşek, savaşların da sadece cephede kazanılmadığını, ülkelerin de sadece asker postallarıyla işgal edilmediğini ifade etti. Bilim ve eğitim yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini anlatan Şimşek, aydınlık geleceğin ise cehaleti asla kabul etmediğini vurguladı. Konuşmaların ardından 'Çanakkale Şehitlerini Anma Gecesi' kapsamında hazırlanan programa geçildi. Muzzafer Sarısözen tarafından

derlenen ve Kastamonu türküsü olarak da öne çıkan 'Çanakkale İçinde Vurdular Beni' adlı parçayla başlayan konser, solo şarkılarla devam etti. Konserin son bölümündeyse salonda bulunan katılımcılar hep bir ağızdan '10. Yıl Marşı'nı söylediler.

ŞEHİTLER İÇİN ŞARKI
ŞEHİTLER İÇİN ŞARKI
ŞEHİTLER İÇİN ŞARKI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 14:41:03
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 15:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?