4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şehitlerin anısına fidan dikildi

MERSİN'DE ŞEHİTLERİN ANISINA FİDAN DİKİLDİ

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi ile Mersin Şehit ve Gazi Aileleri Derneği tarafından, terörle mücadele sırasında yaşamını yitiren şehitlerin anısına 200 meşe palamudu dikildi.

Çağdaşkent Mahallesi'ndeki 25 dönümlük alanda oluşturulan 'Şehit ve Gazi Aileleri Hatıra Ormanı'nda gerçekleşen programa, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, Mersin Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Suna Ünlüselek ile şehit ve gazi yakınları katıldı. Törende konuşan Mersin Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Suna Ünlüselek, etkinliğin, 'her şehit ailesinin bir ağacı olsun' düşüncesiyle organize edildiğini belirterek, böyle güzel bir organizasyonda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ve duygulandıklarını söyledi. Başkan Tuna'nın, Mersin Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'nin her çalışmasına destek ve katkıda bulunduğunu ifade eden Ünlüselek, şehit ve gazi aileleri adına Hamit Tuna'ya teşekkür etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, ilçe sınırları içerisinde yer alan 'Şehit ve Gazi Aileleri Hatıra Ormanı'nın, kendileri için çok önemli bir alan olduğunu belirterek, ağaçların dikimi kadar bakımına da dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı ve halkı bu yönde bilinçli olmaya davet etti. Hatıra ormanın yan tarafına prefabrik bir idari bina yaptıkları bilgisini veren Tuna, elektrik tesisatının döşenmesinin ardından burayı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'ne tahsis edeceklerini kaydetti. Toroslar Belediyesi olarak, imkanlar ölçüsünde şehit ve gazi ailelerinin yanında olmaya çalıştıklarını ifade eden Tuna, "Derneğimizin Başkanı Suna Ünlüselek ile istişarelerimiz her zaman devam edecektir. Hatıra ormanımıza, her şehit ailesinin bir ağacı olsun düşüncesiyle 200 meşe palamudu dikeceğiz. Aynı zamanda şehit ve gazi ailelerimizin doğal ortamlarda bir araya gelmeleri amacıyla, ormanımızın yan tarafında prefabrik bir idari bina oluşturduk. Bu binamız tamamlandıktan sonra derneğimize tahsis edeceğiz. Şehit ve gazi ailelerimiz istedikleri zaman buraya gelerek her şehidimizin adına dikilmiş olan bu fidanlarımızı büyütebilecekler” dedi.

Geçen 5 yıllık dönem içerisinde şehitlerin ve Kuvva-i Milliye mücadelesinde vatan için canını vermiş atalarımızın isimlerini unutturmamak adına bölgede var olan parklara şehit ve gazilerin isimlerini verdiklerini vurgulayan Tuna, “Şehitlerimiz, unutuldukları anda ölürler. Biz, ne tarihimizi ne de geçmişimizi unutturmamak için görev yaptığımız süre içerisinde elimizden geleni yapacağız. Bugünlerde yine kınalı kuzularımızı kara toprağın bağrına veriyoruz. İnşallah bu son olur diyoruz. Çanakkale'yi geçilmez yapan Kürt'ü, Türk'ü, Çerkez'i ile birlikte tek vücut olmuş bir milleti birbirine düşürme gayreti içerisinde olanlar var. Onlara inat biz birlikteliğimizi koruyacağız. Bir olacağız, iri ve diri olacağız. Bu toprakları kanlarıyla bize vatan yapan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 25 dönüm alan üzerinde oluşturulan hatıra ormanına, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri, şehit aileleri ile birlikte 200 meşe palamudu dikti. Ellerine aldıkları küreklerle fidanları toprakla buluşturan şehit aileleri de, ilk can suyunu kendi elleriyle verdiler.

MERSİN'DE ŞEHİTLERİN ANISINA FİDAN DİKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 17:55:01
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 09:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?