4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şehitlerin bir fotoğrafı bile yok!

Mersin Gazi ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Suna Ünlüselek, yaklaşık son 4 ayda 9 şehit veren Mersin'de, 30 şehidin sivil hayatlarında hiç fotoğraf çektirtmediklerini söyledi. Anne ve babalardan çocuklarına sahip çıkmalarını isteyen Ünlüselek, "Birkaç yalan söze kanıp da dağa taşa çıkıp perişan yaşamaya değer mi?" dedi. 

Şehit ve gaziler için köşe hazırladıklarını ifade eden Ünlüselek, 1990 yılından itibaren tuttukları kayıtlara göre, kent genelinde 174 şehit ve 117 gazi bulunduğunu belirtti. Dernek binasındaki şehit ve gazilere ait köşede yaklaşık 30 şehidin hiç fotoğrafı bulunmadığını kaydeden Ünlüselek, "Bu çocuklar 'Vatan sağolsun' deyip şehit düştü. Bu şehitlerimizin hiç fotoğrafı yok. Çünkü geçimlerini sağlamaktan fotoğraf çektirmeye zaman bulamamışlar" diye konuştu. 

"Bizler ev hanımlarıyız. Bizi görenler maaşlı çalışıyor zannediyor. Bazen yardım etmek isteyenler olur. Apar topar kim müsaitse kalkıp gideriz" diyen Ünlüselek, "Keşke bunlar olmasaydı, keşke bu derneği kurmamış olsaydık, keşke terör olmasaydı. Lütfen anne-babalar çocuklarınıza sahip olun. Hem şehitlerimizin aileleri, hem bizlerin hem de gazilerimizin ailelerinin yürekleri yanıyor. Sizler de evlatlarınızı arıyorsunuz, sizlerin de yüreği yanıyor. Lütfen evlatlarınıza sahip çıkın. Bazı yalancı güzelliklere kanmasınlar. İnsanın yoklukla, borçla ille de dağa çıkıp da birkaç yalan söze kanıp dağda taşta perişan yaşamasına değer mi? Yaptıkları yanlışla lanetleniyorlar, kimsenin ölümü kimseye fayda getirmez" ifadelerini kullandı. 

Şehitlerin izine geldiklerinde aileleri ile şehit olacaklarını paylaştıklarını söyleyen Ünlüselek, "Şehit olacaklarını birkaç gün önce yada izne gelince hissetmişler. Bütün ailelerin söylediği bu. Hepimiz bu vatan için evladımızı feda etmeye hazırız. Bir tek askere gidecek olan gençlerimizden bir şey isteyeceğim. Eğer evli iseler ve resmi nikahları yoksa resmi nikah kıydırsınlar. Bütün masraflarını biz karşılayacağız. Eğer şehit olurlarsa resmi nikahları olmadığı için eşleri bir başına kalıyor" şeklinde konuştu. Konuşmasında gazi ve şehit ailelerine yardım etmekte zorlandıklarını anlatan Başkan Suna Ünlüselek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Güç durumdayız. Kelimelerle ifade edilemeyecek kadar. Ailelere zor yardımda bulunuyoruz. Düzenli olarak yardım eden sadece 1 kişi var. Ama tüm imkansızlıklara rağmen gazi ve şehit ailelerine yardım etmeyi sürdüreceğiz.''
iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 02:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?