2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Şehitlik Parkı törenle açıldı

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Beldesinde, belediye tarafından yapılan Şehitlik Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Belediye hizmet binası yanındaki sahil kenarındaki içerisinde Genelkurmay Başkanlığından alınmış tank, Atatürk anıtı, spor aletleri ve çocuk oyun araçlarının bulunduğu parkın açılış töreninde Gülnar Belediyesinin Mehteran Takımı da bir gösteri sundu.

Yeşilovacık Belediye Başkanı Halil İbrahim Yetkin, yaptığı konuşmasında, şehitlere saygı ve minnet duygularını göstermek, bu vatan için canlarını seve seve feda eden şehitleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla Şehitlik Parkı düzenlediklerini kaydetti. Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu da konuşmasında, "Şehitlik öyle bir mertebe ki ardından ağıt yakılmaz, şehit olanların aileleri böyle bir evlat yetiştirdiği için takdir edilir. Geçtiğimiz aylarda da Irak'ın kuzeyine yapılan operasyonda Silifke şehidini bağrına basıp onbinlerce insanın katılımıyla uğurladı" dedi.

Konuşmaların ardından parkın ve içerisindeki Atatürk anıtının açılışı yapıldı.
Törene, Gülnar Kaymakamı Mehmet Yıldırım, Haber-İş Genel Başkanı Ali Akça, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Silifke Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrullah Büyük, Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 15:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?