4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şehitlikte anlamlı bayramlaşma

ŞEHİTLİKTE ANLAMLI BAYRAMLAŞMA

Vali Hasan Güzeloğlu, Mersin Şehitliği'ni ziyaret edip burada şehit aileleri ve yakınlarıyla bayramlaştı, şehit mezarlarına da kırmızı karanfil bıraktı.

Şehitlik'te gerçekleşen bayramlaşma etkinliğine, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve diğer protokol üyelerinin yanı sıra askeri personel ve şehit aileleri katıldı. İl Müftüsü Niyazi Ersoy Kur'an-ı Kerim okudu. Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler tarafından şehit mezarlarına kırmızı gül ve karanfil konuldu. Şehit aileleriyle tek tek ilgilenen Güzeloğlu, şehit yakınlarıyla bayramlaştı.

Burada konuşan Hasan Güzeloğlu, Mersin'in kent kimliğinde uzlaşma, hoşgörü ve karşılıklı çok güzel buluşma ve yaşama kültürünün olduğunu ifade ederek, "Her alanda bunu görüyoruz. Mersin, ülkemizin bu boyutta çok özel ve güzel bir kentidir" dedi. Mersin Şehir Mezarlığı'nın, söz konusu hoşgörü kültürünün yansıdığı bir alan olduğunu dile getiren Güzeloğlu, şöyle konuştu: "Kuruluşundan bu yana Mersin'de yaşayan müslüman yurttaşlarımızın yanı sıra gayrimüslim vatandaşlarımız da aynı mezarlık içerisinde

birlikte ve ebedi istirahat yerlerindeler. Karşılıklı böylesi bir birlikteliğin ve kardeşliğin yaşandığı kentimizin mezarlığında da, böyle bir uyum böylesi bir birlikte olma var."

ŞEHİTLİKTE ANLAMLI BAYRAMLAŞMA
ŞEHİTLİKTE ANLAMLI BAYRAMLAŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 17:52:02
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 18:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?