5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şehitlik'te buruk bayram

ŞEHİT BABASININ BURUK BAYRAMI

Elazığ'ın Karakoçan ilçesindeki Koçyiğitler Piyade Taburu'nda geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde bir teğmenin eline verdiği pimi çekilmiş el bombasının patlaması neticesinde şehit düşen 4 askerden biri olan İbrahim Öztürk'ün Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan babası Hacı Öztürk, "Biz, şehit aileleri olarak, Teğmen Mehmet Tümer'e müebbet hapis cezası verilmesini beklerken, mahkeme 9 yıl, 2 ay ceza verdi. 4 canın bedeli 9 yıl olamaz" dedi.

Oğlunun mezarının bulunduğu Tarsus Şehitliğine bayram sabahının erken saatlerinde gelen baba Hacı Öztürk (46), getirdiği çiçekleri oğlunun mezarına bırakarak, gözyaşları içerisinde dua etti.

El bombasının patlaması neticesinde oğlunun şehit olduğu haberini aldığında yıkıldığını belirten baba Hacı Öztürk, "4 askerin el bombasının patlaması neticesinde şehit olduğu ve bunlardan birinin oğlum olduğunu öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı. Büyük üzüntü yaşadım. Aradan 15 gün geçtikten sonra basında 'teğmenin pimi çekilmiş el bombasını askerin eline vermesi neticesinde 4 askerin şehit olduğu' haberlerinin yer alması ve olayın doğrulanması üzüntümüzü daha da arttırdı. Teğmen Mehmet Tümer, gözaltına alındı ve tutuklandı. Geçtiğimiz hafta yapılan karar duruşmasında ise biz şehit aileleri olarak müebbet hapis cezası beklerken, 9 yıl, 2 ay ceza verildi. 4 canın bedeli 9 yıl olamaz. Verilen cezadan memnun değiliz. Bu yüzden avukatlarımız aracılığıyla üst mahkemeye itirazda bulunduk" diye konuştu.

Olayın peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Hacı Öztürk, "Askerlerin kanları yerde kalmasın. İlgili tüm kurumları göreve davet ediyorum. Adalet yerini bulsun" ifadesini kullandı.

Bu bayramı oğluyla birlikte kutlamayı planlarken, mezarı başında dua ettiğini söyleyen Öztürk, "Şehit olmasaydı, oğlumun askerlik süresi tamamlanacaktı. Fakat, şimdi mezarı başında dua ediyorum. Bundan sonra başka şehitler olmasın, anaların-babaların yürekleri yanmasın" diye konuştu.

Şehit babası Hacı Öztürk, "Oğlum çatışmada şehit olsaydı bu kadar üzülmezdim. Ama bu şekilde can vermiş olması beni kahrediyor" dedi.

ŞEHİT BABASININ BURUK BAYRAMI
ŞEHİT BABASININ BURUK BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 13:49:01
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 15:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?