4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Şehitlikte buruk bayramlaşma

ŞEHİTLİKTE BURUK BAYRAMLAŞMA

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da şehitlikler dolup taştı. Şehit aileleri ve yakınları, ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatılan mezarların başında gözyaşlarına boğuldu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin Şehir Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte buyruk bir bayram yaşanıyor. 'Kurban Bayramı' arifesinde şehitliğe gelerek oğullarının mezarını ziyaret eden anne ve babalar, gözyaşlarına hakim olamazken, yanlarında getirmiş oldukları kırmızı ve beyaz karanfillerle de mezarları süslediler. Şehit aileleri ve şehit yakınları, sadece kendi kaybettikleri için değil, vatan savunmasına şehit düşen ve Mersin Şehitliği'nde ebedi huzura yatan askerler için de dualar okudular.

Şırnak'ın Şıh Mustafa Tepe mevkiinde teröristlerin roketatar mermisine hedef olarak şehit düşen 23 yaşındaki Piyade Asteğmen Murat Akkuş'un mezarı başına kızı ve torunuyla birlikte gelen Halime Akkuş, önce oğlunun mezarını çiçeklerle süsledi, sonra mezarın başucuna oturarak yanında getirdiği Kur'an-ı Kerim'i açarak, 'Yasin' okudu. Zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Akkuş'u kızı ve torunu teselli etmeye çalıştı. Kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bırakan Akkuş, "Vatan sağ olsun" demekle yetindi.

Mardin'in Ömerli ilçesinde vatani görevini yaparken silahın kazara ateş alması sonucu şehit düşen Jandarma Er Kemal Karaaslan'ın mezarı başında gözyaşı döken annesi Süheyla Karaaslan, oğlunun mezar taşında yer alan fotoğrafına dokunarak acısını dindirmeye çalışırken, baba Süleyman Karaaslan da eşine teselli etmeye çalışırken, gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİTLİKTE BURUK BAYRAMLAŞMA
ŞEHİTLİKTE BURUK BAYRAMLAŞMA
ŞEHİTLİKTE BURUK BAYRAMLAŞMA
ŞEHİTLİKTE BURUK BAYRAMLAŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 13:37:02
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 13:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?