5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şehitlikte gözyaşları sel oldu

Mersin'de farklı dinlere mensup insanların bir arada toprağa verildiği Şehir Mezarlığı, Ramazan Bayramı' nedeniyle adeta akına uğradı. Yakınlarının mezarı başında dualar okuyan vatandaşlar, Şehitlik'te ise şehit annelerinin acısına ortak oldu ve birlikte gözyaşı döktü.

Her dine mensup insanların mezarlarının bulunduğu Şehir Mezarlığı, hoşgörünün, barışın ve kardeşin de simgesi olmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı'nda hayatını kaybeden yakınlarının mezarını ziyaret eden Müslüman, Hıristiyan ve Yahudiler, ölen yakınları için dua etti.

Yakınlarının mezarları başında dökülen gözyaşları kimi zaman ilahilerle, kimi zaman da dualarla bütünleşti. Mezarlığı ziyaret edenler, sadece kendi yakınları için değil diğer ölüler için de dua etti.

Söz konusu mezarlık içinde yer alan 'Mersin Şehitliği' de adeta ziyaretçi akınına uğradı. Mezarlığa gelenlere giriş kapısında kolonya ve bayram şekeri ikram edildi. Şehit yakınlarının yanı sıra vatandaşlar da şehitlik içinde yer alan mezarların başında dualar edip, Kur'an-ı Kerim okudu. Şehitlerinin mezarı başından bir an olsun ayrılmayan şehit yakınları, mezarları da yıkayarak çevresindeki otları temizledi. 2006 yılında vatani görevini yerine getirirken teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Hüseyin Özdemir'in annesi Menşure Özdemir, oğlunun acısını hala yüreğinde hissettiğini ifade ederek, teröre tepki gösterdi.

Annesiyle birlikte şehitliğe ziyarete gelen 4 yaşındaki Ahmet ise, asker olan babasının yolunu gözlerken, bir diğer şehit yakını Musa Falizoğlu ise, Türklerle Kürtlerin kardeş olduğunu ve bunun en güzel örneğinin de şehitlik olduğunu belirtti. Kendisinin de emekli asker olduğunu anlatan Falizoğlu, acıdan başka hiçbir şey hissetmediğini dile getirerek teröre lanet yağdırdı.

Şehit Piyade Onbaşı Metin Güngör'ün yakını olan Halime Özgür ise, yeğenin yokluğunu hala hissettiklerini ifade ederek, "Allah hiç kimseye böyle bir acı vermesin. Hepimizin gideceği yer kara toprak ama Allah kalanlara sabır versin. Metin'in terhis olmasına 27 gün kalmıştı. Kendisini beklerken cenazesi geldi. Şu anda yüreğimizde derin bir acı var" dedi.

Hiç tanımadıkları ve yüzünü dahi görmedikleri şehitlerin mezarı başında dualar okuyan vatandaşlarsa, "Onlar bizim için şehit düştüler. Bu vatan için bu millet için gözlerini dahi kırpmadan ölüme koşa koşa gittiler. Bizler de onlara vefa borcumuzu dua ödeyerek yerine getirmeye çalışıyoruz. Onları hiçbir zaman unutmayacağız" diyerek duygularını dile getirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 14:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?