4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Seka limanından Libya'ya ihracat

SEKA LİMANINDAN LİBYA'YA ÇİMENTO İHRACATI

Mersin'in Silifke ilçesindeki Taşucu Beldesi'ndeki Seka Limanı'ndan Libya'ya çimento ihracatı yapıldığı bildirildi.

Ayda 20 ila 30 bin ton arasında çimento ihracatının gerçekleştiği limanda son olarak Konya Çimento fabrikasından getirilen 7 bin 200 ton çimento, Suriye bayraklı Haroun isimli gemiye yüklenerek Libya'daki Tripoli limanına gitmek üzere yola çıktı.

Ersu Nakliyat Yetkilisi Ahmet Süha Hansu, yaptığı açıklamada, Seka limanında çimento ihracatının 2007 yılında başladığını ve şu ana kadar 500 bin ton ihracatın gerçekleştiğini kaydetti.

Çimentoların Libya'nın yanında Suriye, Rusya, Ukrayna ile Afrika ülkeleri olan Cezayir'e de gönderildiğini ifade eden Hansu, bölgede Seka Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve tüm müesseseler ile uyum içinde çalıştıklarını belirtti.

Limanın özelleştirme kapsamı içerisinde olması sebebiyle kapasite artırımı ve yükleme ekipmanları ile ilgili olarak yatırım yapamadıklarını vurgulayan Hansu, limanın 1984 yılında hizmete açıldığını, limandaki vinçlerin bakım ve onarımının ise Seka yetkilileriyle birlikte gerçekleştirildiğini söyledi.

İhracatı gerçekleştirirken gemilerin yükleme hızında meydana gelebilecek aksaklıkların gecikmeye sebebiyet verebileceği dikkate aldıklarını belirten Hansu, "Bütün dikkatimizle gemilerin beklemeye düşmemesi için titizlikle çalışıyoruz. Mevcut imkanlarla 3 bin tonluk bir yükü minimum 16 saatte yükleyebiliyoruz" dedi.

Hansu, Seka Limanı'ndan ihracatın gerçekleşmesinin, Silifke ve Taşucu ekonomisinin yanında ülke ekonomisine de büyük katkı sağladığını, bunun yanında bölgedeki esnafın, kamyoncusunun da kazandığını, ayrıca yaklaşık 30 kişiye de iş imkanı sunulduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 10:56:01
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 14:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?