4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

SEKA'da patlama!

SEKA KAĞIT FABRİKASI FUEL-OIL KAZANINDA PATLAMA

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde 1984 yılında 4 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve Bakanlar Kurulu kararı ile turizm bölgesi ilan edilen SEKA Kağıt Fabrikası'nın yıkım işlemlerine başlanırken, fabrikanın sökümü sırasında fuel-oil kazanında patlama meydana geldi.

Fuel-Oil kazanının boşaltılması sırasında meydana gelen patlama sonrasında gökyüzünü siyah bulutlar kapladı. Dumanlar çevreye yayılırken, Silifke Belediyesi, Taşucu Belediyesi ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. 3 saat süren söndürme çalışmalarının ardından kazanın içerisinde yanmakta olan fuel-oil söndürüldü.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2006'da üretimi durdurulan SEKA Kağıt Fabrikası 3 kez ihaleye çıkartılmasına rağmen özelleştirilemedi. Bunun üzerine Bakanlar Kurulu, 4 bin metrekare araziye sahip olan fabrikayı turizm alanı ilan etti. Fabrikanın tasfiyesi için yapılan ihaleyi alan Adana'daki Ortadoğu Aliminyum Profil Plastik Şirketi, 21 Eylül'de resmi işlemleri tamamladı. Yaklaşık 50 kişilik ekip, yıllardır kapalı olan fabrikaya geldi. Ekip, enerji ünitesi, selüloz ünitesi, kağıt imalat

atölyesindeki makineleri sökmeye başladı. Makine ve teçhizatlar kaldırıldıktan sonra bina yıkılıp, arazi Turizm Bakanlığı'na devredilecek. Fabrikanın limanı da turizm amaçlı yat limanı olarak düzenlenecek.

SEKA KAĞIT FABRİKASI FUEL-OIL KAZANINDA PATLAMA
SEKA KAĞIT FABRİKASI FUEL-OIL KAZANINDA PATLAMA
SEKA KAĞIT FABRİKASI FUEL-OIL KAZANINDA PATLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 09:37:02
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 10:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?