4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

SEKA'nın laboratuarı Milli Eğitim'e

SEKA'NIN LABORATUARI MİLLİ EĞİTİM'E

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde bulunan Sümer Holding A.Ş.'ye devredildikten sonra Bakanlar Kurulu kararıyla turizm alanı ilan edilen SEKA'nın laboratuvarında bulunan malzemeler bedelsiz olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verildi.

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı kararının Resmi Gazete'de 24 Haziran 2009 çarşamba günü yayımlanıp SEKA arazisinin turizm alanı, yine SEKA limanının da yat limanı olarak kullanılmasına karar verilip 1 Şubat 2010 tarihiyle de çalışanların işine son verilmesinin ardından kaymakamlık kanalıyla laboratuar malzemelerini talep eden Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu isteği olumlu karşılandı.

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından talebin olumlu karşılanmasının ardından ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki bazı öğretmen ve öğrenciler tarafından laboratuar malzemeleri götürülmek üzere paketlenip araçlara yüklendi.

Yine aynı okulun Makine Teknolojisi Bölümü öğrencileri de öğretmenleri nezaretinde mekanik atölyesinde çalıştırılmadığı için paslanmış vaziyette olan giyotin makas, torna ve freze makinesi, yüzey taşlama, kaynak makineleri, tezgahlar, alet bileme makineleri, testere tezgahı, sütunlu matkap gibi aletlerin de bakımını yapıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, mekanik atölyesinde ve laboratuvarda yapılan çalışmaları inceledikten sonra yaptığı açıklamada, "Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Sümer Holding Taşucu Kağıt Sanayi İşletmesi Müdürlüğü'nün laboratuvar malzemelerini okullarımızda kullanmak üzere almak için kaymakamlığımız kanalıyla bir yazı yazdık. Onlar da kendi genel müdürlüklerine, Özelleştirme Uygulama Daire Başkanlığı'na bir yazı sundular. Neticede buradaki laboratuvar malzemelerini okullarda kullanılmak

üzere Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bize bedelsiz olarak tutanak karşılığında verdiler. Eğitimin kalitesinin yükselmesi için, biyoloji ve kimya laboratuarlarında kullanılmak üzere, buradaki öğrencilerimizin daha iyi istifadesi için bu malzemeleri biz alıyoruz. Atölyedeki öğrencilerin daha iyi görsel eğitim alabilmelerine imkan sağlayacak bu malzemelerin temininde katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Ayrıca öğrencilerimizin bakımını yaptığı Mekanik Atölyesi'ndeki makine ve teçhizatlar için de

Kaymakamlık vasıtasıyla Özelleştirme Dairesi'ne başvuruda bulunacağız. Çünkü burada bulunan makinelere Endüstri Meslek Lisesi'ndeki atölyelerimizin ihtiyacı var. Bu makineler bağışlandığı takdirde çok sayıda makine ile az sayıda öğrencimiz öğrenim göreceği için daha kaliteli bir eğitim almaları sağlanacaktır" dedi.

2006 yılının nisan ayında üretimi duran fabrikanın içerisindeki malzemeler ile iş makineleri ise çürümeye terk edilmiş durumda. Özellikle de araçlar, çalışmadığı için pas tutarken, lastiklerinin bile çürümeye başladığı gözlendi.

SEKA'NIN LABORATUARI MİLLİ EĞİTİM'E
SEKA'NIN LABORATUARI MİLLİ EĞİTİM'E
SEKA'NIN LABORATUARI MİLLİ EĞİTİM'E
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 11:19:01
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 14:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?