2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Seka'ya destek için iş bıraktılar

Türk-İş’e bağlı sendikalara üye işçiler, SEKA İzmit işçilerine destek olmak amacıyla bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de iş yeri terk etmeme eylemi yaptı. Mersin’deki eylemin basın açıklamaları Defterdarlık ve AK Parti İl Başkanlığı önünde yapıldı.

Saat 11.30’dan itibaren Defterdarlık binası önünde toplanan BES üyeleri, davul-zurna eşliğinde halay çekti, slogan attı. Burada bir açıklama yapan BES Şube Başkanı Gürsel Sığınır, "Hükümet sesimizi duymuyor. Hükümet yasaları çıkarmakta kararlı, bizler de mücadelede kararlıyız" dedi.

Saat 12.10 sıralarında Defterdarlık önüne gelen Kristal-İş Sendikası Mersin Şubesi üyesi işçiler de BES sendikasının eylemine destek verdikten sonra, AK Parti Mersin il binasının önüne geldi. Burada Türk-İş adına açıklama yapan İl Temsilcisi Adil Alaybeyoğlu, "Bugün her yer SEKA, TEKEL, Deniz İşletmesi ve liman. Bugün emekçiler geleceklerine, çocuklarının geleceklerine ve ülkenin geleceğine sahip çıkacaklarını bir kez daha gösteriyorlar. 45 gündür kendilerini iş yerlerine kilitleyen İzmit SEKA işçisinin mücadelesi hepimizin mücadelesidir" diye konuştu.

İşçiler, DİSK’in yanı sıra bazı siyasi partilerle demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de destek verdiği eylem sonrası, terk etmemek kaydıyla iş yerlerine döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 15:37:31
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 16:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?