5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Şeker ve şekerli gıdalar denetlendi

Yaklaşan Ramazan bayramı öncesinde Mersin’in Erdemli İlçesinde şeker ve şekerli gıda satışlarına yönelik denetimlerin arttırıldığı bildirildi.

Başlatılan denetimlerle ilgili bilgi veren Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, Ramazan bayramı öncesinde şeker ve şekerli gıda tüketimi ile birlikte bu ürünlerin yoğun bir şekilde satışa arzedildiğini belirtti.

Tun, “Vatandaşlarımızın bayram dolayısı ile alacakları şeker ve şeker içeren gıdaların hijyen kurallarına uygunluğu, sağlık koşullarına uygunluğu ve gıda güvenliği içinde satışa sunulması büyük önem taşıyor. Bunun için İlçe Tarım ve Emniyet Müdürlüğümüz ile belediyelerimiz tarafından ortak bir denetim çalışması başlattık. Burada amaç, vatandaşlarımızın şeker ve şekerli gıda ürünlerini sağlıklı bir şekilde tüketmeleri sağlamaktır” dedi.

Bayram şekeri ve diğer gıdaları alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda da bilgiler veren Tun, “Vatandaşlarımız bayram şekeri alırken ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka dikkat etsinler, ürünün sağlığı etkileyecek düzeyde tozlu ve rutubet almamış olması gerekir, gıda satışına uygun olmayan yerlerden alış veriş yapmaları kesinlikle sakıncalıdır” diye konuştu.

Tun, sağlıksız gıdalar ile ilgili şikayetlerin kendilerine bildirilmesi gerektiğini de kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 14:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?