5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sel Ayaş'ı yıktı, geçti

TURİSTİK BELDEDE EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Akdeniz bölgesinde 2 günden beri devam eden yağışlar yüzünden Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı tarihi ve turistik Ayaş beldesinde ev ve iş yerlerini su bastı. Su baskını sırasında evlerinde uyuyan bazı vatandaşlar canlarını zor kurtardı.

Ayaş beldesi Yemişkumu mahallesinde sağanak yağış sebebiyle Kurudere'den sel gelmesiyle bazı ev, iş yeri ve depoları su bastı. Seli fark eden bazı vatandaşlar evlerinin camını kırıp yüzerek su da boğulmaktan son anda kurtuldu.

Beldede 3 arkadaşı ile birlikte Dölek Apartmanı zemin katında kaldığını ve dekorasyoncu olduğunu belirten Aydın Yılmaz, "3 arkadaşımla kaldığım odanın kapısının şiddetlice açıldığını fark ettim. Bir anda oda suyla dolmaya başladı. Diğer arkadaşlarımla olayın şaşkınlığını yaşadık. 1,5 metreyi bulan su içinde güçlükle yüzerek odanın camını kırdık. Allah'tan pencerede demirler yoktu" dedi.

Dışarı çıktıkları için çok şanslı olduklarını belirten Yılmaz, "Dışarıya çıkınca vatandaşlardan yardım istedik. Evin içindeki bütün eşyalar zarar gördü. Kullanabileceğimiz tek bir eşyamız kalmadı. Şükür ki canımızı kurtardık. Bütün geceyi dışarıda geçirdik" dedi.

Aynı evin bitişiğinde oturan Duran Dölek de yaşadıkları olayın şaşkınlığı içerisinde olduğunu belirterek, "Evimizi tamamen su bastı. Allah'tan elektrikler kesildi de kimseye bir zarar geldi. Çünkü yükselen sular elektrik sayaçlarının bulunduğu panoyu aşmıştı" diye konuştu.

Aynı mahallede dükkanını sel basan elektrikçi Mustafa Özgen ise "Yaklaşık 10 bin TL'lik bir zarar gözüküyor. Kablolar ve avizelerin dışında kullanılabilecek hiçbir şey kalmadı. Bilgisayarlar dahil bütün cihazlar zarar gördü. Malzememizin bir kısmı da sularla denize döküldü" şeklinde konuştu.

Bir diğer dükkan sahibi Ramazan Toklu da zararlarının büyük olduğunu, yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.

Vatandaşlar hasar tespit çalışmalarının bir an önce başlamasını istediklerini de kaydettiler.

TURİSTİK BELDEDE EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI
TURİSTİK BELDEDE EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI
TURİSTİK BELDEDE EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 15:10:05
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 16:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan koç IP: 193.140.42.xxx Tarih : 14.12.2009 23:57:44

ALLAHA ŞÜKÜR Kİ CAN KAYBI OLMADI MAĞDUR OLAN VATANDAŞLARIMIZA GEÇMİŞ  OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORM