5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Sel baskınlarına karşı önlem

Silifke ovası sel baskınlarına karşı seddeleme çalışmaları ile önlenecek. Devlet Su İşleri, bölgede seddeleme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Silifke ovasında, Göksun nehri etrafında taşkınları önlemek için DSİ tarafından sürdürülen seddeleme çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Silifke İlçe Başkanı Aslan Türe, "Milletvekilimiz Prof. Dr. Zafer Üskül’e vaadini yerine getirdiği içini teşekkür ettiklerini söyledi.

Çeltikçi köyü sınırları içerisinde başlayan 2 metre yüksekliğinde ve bin 200 metre uzunluğundaki seddeleme çalışmasının sökün köyü sınırlarında son bulacağı bildirildi. Seddeleme çalışmasıyla birlikte Göksu nehri kenarında da aynı zamanda bir de servis yolu oluşmuş olacak.

Devlet Su İşleri tarafından yürütülen çalışmalarda 6 Kamyon, 1 Greyder, 2 Yükleyici, 2 Beko ve 2 adet dozer görev alıyor. Göksu nehri kenarındaki oyulmaların da taş tahkimatı ile önleneceğini belirten yetkililer, çalışma tamamlandığında arazilerin su baskınından önleneceğini belirttiler.

Sökün köyü muhtarı Turhan Kaplan ile birlikte çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Türe, "Allah devletimize zeval vermesin. Bugün burada yapılan çalışmalar tamamlandığında Sökün ve Kurtuluş köylüleri her yıl yaşadıkları sel baskınlarından kurtulmuş olacaklar. Böylece sel baskınlarından dolayı binlerce lira zarar eden çiftçimiz ürününü rahatlıkla yetiştirebilecek" dedi.

Çalışmalardan çok mutlu olduğunu ifade eden Sökün Köyü Muhtarı Turhan Kaplan ise konuşmasında, "Biz çiftçiler her yıl kış aylarında yaşanan sel baskınlarından mahsulümüzü alamaz olmuştuk. Bundan sonra tarla ve bahçelerimizi su basmayacak. Bu gün bu yatırımın yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 18:27:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?