3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Semt pazarları denetim altında

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tüketici haklarını korumak amacıyla semt pazarlarının çıkışına dijital terazi koymak suretiyle başlattığı 'zabıta kontrol masası" uygulamasını, Ramazan ayında hızlandırdı.

Bölgedeki semt pazarlarında zabıta ekiplerinin yanı sıra birde zabıta kontrol masası kuran Toroslar Belediyesi, böylece hem vatandaşların satın aldığı gıda maddelerinin dijital terazi ile gramajını kontrol ediyor, hem de esnafların kullandığı terazilerin sağlamlığını test ediyor.

Uygulamanın yapıldığı Çukurova Mahallesi'ndeki semt pazarını gezen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tüketicinin haklarını korumayı amaçladıklarını belirterek, bu durumun esnafında daha derli toplu şekilde vatandaşa hizmet vermesini sağlayacağını kaydetti.

Semt pazarlarının çıkışına kurulan zabıta kontrol masasına aldıkları ürünün ağırlığından şüphe duyan tüm vatandaşların gelerek, ürünlerini tarttırabileceklerini belirten Tuna, bölgede oluşturdukları 4 noktadaki sabit semt pazarlarıyla, Toroslar'ın huzurlu alışverişin merkezi olduğunu söyledi.

Tuna; "Toroslar Belediyesi olarak özellikle Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde pazar yerlerimizde hem esnafın daha hijyenik ve sağlıklı şartlarda hizmet verebilmesi için hem de vatandaşımızın sağlıklı alışveriş yapabilmesi için denetimlerimiz sürüyor. Ayrıca semt pazarlarına kurduğumuz zabıta kontrol merkezi ile vatandaşlarımızın almış oldukları ürünlerin kilogram tespitini yapabilecekleri şartları oluşturduk. Bu uygulamamız bölgemizdeki diğer semt pazar yerlerinde de devam edecek. Tüketicinin haklarının korunmasını sağlamak ve esnafında vatandaşa daha sağlıklı hizmet vermesini temin etmek için bu çalışmayı uyguluyoruz. Bu sistemle pazarlardaki şikayetlerin azalacağını ümit ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 10:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?