8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Senet imzalatarak fuhuş!

Mersin merkez ile Silifke ve Erdemli ilçelerinde, eş zamanlı olarak düzenlenen "Gelincik" adlı operasyonda, 17’si yabancı uyruklu toplam 56 kişi gözaltına alındı. Kadınlara senet imzalatarak fuhşa zorladıkları iddia edilen 7 kişi tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin merkez ile Silifke ve Erdemli ilçelerinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu kapsamda kadınları fuhuş yapmaya zorlamak, uyuşturucu madde bulundurmak ve silah kanununa muhalefet suçları işlendiği yönünde bilgiye ulaşan jandarma ekipleri, 308 personelin katılımıyla "Gelincik" adlı operasyon düzenledi.

M.K. ve H.T. liderliğindeki organize suç örgütünün kent merkezi ile Silifke ve Erdemli ilçelerinde organize olarak otel, motel, pansiyon, gazino ve bar gibi yerlerde, maddi menfaat temin etmek amacıyla Türk ve yabancı uyruklu kadınlara baskı uyguladıkları, fuhşa zorladıkları ve fuhuş için yer temin ettiklerinin tespit edilmesi üzerine, 23 farklı yere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 31 kişi yakalandı. Bu kişilerle birlikte fuhuş yaptırılan 17’si yabancı uyruklu toplam 25 kadın da gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda, 1 tabanca, toplam 71 bin 250 YTL değerinde 28 çek, 18 gram esrar, 20 uyuşturucu ve uyarıcı nitelikli hap ile 56 cep telefonu ele geçirildi. Gözaltına alınan 56 kişiden 16’sı, jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 15 kişiden 7’sinin tutuklandığı bildirildi. Yabancı uyruklu 17 kadının İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi yetkililerine teslim edildiği, 8 Türk kadının ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.

 

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 14:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?